Q&A met Esther Raats: 'JP was er ook'

home | 10 jul 2006 | Onbekende auteur |

Vorig jaar portretteerde Sprout haar al als aanstormend talent. Nu is Esther Raats (37), directeur van kabelleverancier Bandridge, Zakenvrouw van Jaar 2006 geworden.

Gefeliciteerd. Had je het verwacht?
“Nee, ik was erg verrast, je doet gewoon je werk en je krijgt er een prijs voor terug. Pas op het allerlaatst werd ik ingelicht dat ik gewonnen had.”

Nog iemand bijzonders ontmoet die avond?
“Premier Jan-Peter Balkenende was ook aanwezig bij de uitreiking. Die had zich goed voorbereid. Hij citeerde een liedje waarin het gaat over mannen die vrouwen niet begrijpen omdat zij niet weten wat ze willen. Toen zei hij dat het jammer was dat de schrijver van het lied mij niet heeft gekend.”

Volgt er nog een feestje?
“We hebben grootse plannen, maar daar kan ik nog niet zoveel over kwijt. Ik heb wel alle 110 werknemers van Bandridge Europe meteen een fles Veuve Cliquot (de sponsor van de prijs is een champagnemaker, red.) gestuurd met een dankbrief. Ook die in Azië. Zonder hen was dit mij nooit gelukt.”

Nu lekker uitrusten?
“Oh nee, we behoren tot de top-5 van Europa in ons segment, maar onze ambitie is om in 2010 tot de internationale top-3 te behoren. Op elk continent willen we een voetafdruk zetten. Op dit moment bouwt Bandridge een fabriek op Sri Lanka, die willen we gaan gebruiken als doorvoerstation naar Australië, Singapore en Nieuw-Zeeland.

Gerelateerde artikelen:


 

reacties

(0)
reageer op dit artikel


 

 
Volg Sprout

 
Volg Sprout