Genieten van de zomer zonder vrij te nemen

home | 03 aug 2011 |

Dit artikel is geschreven door (alle artikelen), lid van het Sprout Netwerk

Het is zomervakantie. Een feest voor kinderen die wekenlang vrij hebben, maar lastiger voor werkende ouders. Want maar weinigen kunnen zes tot acht weken vrij nemen om met hen op te trekken. En het is ook zo zielig om ze, na een weekje of twee aan een zwembad gelegen te hebben met het gezin, de rest van de zomer in een zomerkamp op te bergen. 


Hieronder vijf tips om op zoek te gaan naar de ideale werk-privé balans voor de zomer:

1. Ga op zoek naar een plek in de buurt van je huis om te werken op momenten dat je aanwezigheid op kantoor niet noodzakelijk is. In plaats van op en neer te reizen, waardoor je waarschijnlijk al oververhit en geïrriteerd op je werk aankomt, zoek je een alternatieve werkplek voor een deel van de week. Hierdoor verspil je minder reistijd en zijn werkende uren productiever. Het stelt je ook in staat om daar te werken waar je toevallig die dag moet zijn, of dat nou dicht bij huis is, dicht bij een afspraak met een klant, of dicht bij de plek waar je je dochter aflevert of ophaalt.

2. Verander je werktijden. Dit werkt vooral erg goed als je het combineert met werken in de buurt van huis. Als je eerder begint vermijd je de spits, en ben je ’s middags op tijd klaar om nog lekker in de zon te zitten. Het kan ook zijn dat later beginnen en langer doorwerken beter samengaat met de activiteiten van je vakantievierende kinderen, en ook dan vermijd je de drukte op de weg.

3. Overweeg een beetje te werken tijdens je vakantie. We weten allemaal dat we moeten uitrusten en vooral even loskoppelen als we met vakantie zijn, maar het is beter om een klein beetje te werken, dan om helemaal geen vakantie te hebben. De sleutel tot succes is strenge regels voor jezelf stellen: beperk jezelf bijvoorbeeld tot werken van 9:00 uur tot 11:00 uur elke ochtend en zorg vervolgens dat je de rest van de dag offline bent en geniet van je rust.

4. Wees professioneel. Als je de vrijheid wilt hebben en behouden om flexibeler te werken, dan is het zeer onverstandig het vertrouwen dat je gegeven wordt te beschamen. Dus: werk daadwerkelijk in de uren dat je hebt toegezegd te werken, zorg dat je dan echt bereikbaar bent en online, dat je de benodigde informatie bij je hebt of in ieder geval beschikbaar hebt en werk minstens net zo effectief als je normaal gesproken doet.

5. Omarm technologie. Als je niet al optimaal gebruik maakt van de beschikbare technologie om bereikbaarheid te vergroten, dan is de zomer het moment om daarmee te beginnen. Videocommunicatie bespaart je reistijd naar vergaderingen, smart phones en smart pads helpen je contact te onderhouden met collega’s, waar je ook bent.

Deze ideeën zullen je extra uren in de zon opleveren, en besparen je de rekeningen van kinderopvang. Bovendien zouden ze zomaar eens verstrekkende gevolgen kunnen hebben: de veranderingen die je deze zomer maakt in je manier van werken, zullen je een betere balans tussen werk en privé opleveren en je productiviteit voor altijd verhogen. Jij blij, je kinderen blij en niet te vergeten: de werkgever blij.

Gerelateerde artikelen:


 

reacties

(0)
reageer op dit artikel


 

 
Volg Sprout

 
Volg Sprout