Gezocht: Turkse innovatietoppers

home | 01 mei 2012 | Redactie TechBusiness |
D36252ea-1dbc-4de0-bf3a-19ae0d4fe5bf HollandTurkiye logo RGB

Wij zijn dol op pitchwedstrijden, en als vierhonderd jaar betrekkingen tussen Turkije en Nederland de aanleiding moeten zijn; so be it. Turkse Nederlandsers die aan de weg timmeren kunnen zich tot 20 mei inschrijven voor de Turks-Nederlandse Innovatie Top 25-verkiezingen.

De discussie of ondernemers op grond van hun afkomst een eigen Top 25 verdienen, gaan we hier lekker niet aan. De Turkse Nederlanders die inschrijven op de innovatiewedstrijd, georganiseerd door de consultants van Taskan samen met Syntens, zullen het elders ook wel hoog scoren. Kijk maar hoe Mervin Tercan met Tinypay Slicon Valley verovert. Maar of ze nou Turks, Nederlands, Uruguyaans of Monegask zijn; innovatieve ondernemers verdienen alle aandacht die ze kunnen krijgen.

Innovatief product/werkwijze 

Laat duizend tulpen bloeien, zeggen wij. Vandaar dat we even reclame maken voor een verkiezing die mede mogelijk wordt gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, in het kader van de viering van het 400-jarige bestaan van diplomatieke relaties tussen Nederland en Turkije.De organisatoren zijn op zoek naar bedrijven die een duurzaam of anderszins innovatief product of werkwijze hebben ontwikkeld waarmee ze effectiever en efficiënter in de markt opereren. 

Jury

De wedstrijdleiding heeft een serieuze jury bij elkaar gekregen, met daarin onder anderen oud-milieuminister Jacqueline Cramer, VNO-NCW-baas Niek Jan van Kesteren, oud-Randstad-ceo Hans Zwarts en Willem Lageweg van Maatschappelijk Ondernemen Nederland. Het Turkse (ondernemers)bloed komt van mensen als Corendon-ceo Atilay Uslu en ziekenhuisuitbaatster Aysel Erbudak. Deelname lijkt vooral voor de roem en glorie, al wordt onder alle aanmeldingen een lang weekend in Turkije verloot. 

Inschrijven vóór 20 mei op www.innovatieveondernemer.nl

Gerelateerde artikelen:


 

reacties

(0)
reageer op dit artikel


 

 
Volg Sprout

 
Volg Sprout