Investeringstip van Joe Gebbia (Airbnb)

financiering | 30 jul 2012 | Eric van den Outenaar |
AirBNB

Airbnb, een site waarop particulieren voor hotel kunnen spelen, is een echte Silicon Valley-hype. Het haalde meer dan 120 miljoen dollar groeikapitaal op. Medeoprichter Joe Gebbia moet dus weten hoe je met geldschieters moet omgaan. Sprout sprak onlangs met hem. Zijn investeringstip.

In 2008 is de startup opgericht in San Francisco door Gebbia en Brian Chesky. Later is Nathan Blecharczyk erbij gekomen. De ondernemers hebben deelgenomen aan de Y Combinator, een bekende incubator van Silicon Valley-icoon Paul Graham, die bijvoorbeeld eerder Dropbox groot heeft gemaakt.  

De lijst aan namen die de site inmiddels achter zich heeft weten te scharen is indrukwekkend: Greylock partner (Reid Hoffman), Sequoia Capital (onder meer Google, Youtube, PayPal), Andreessen Horowitz (Marc Andreesen), DST Global, General Catalyst en A-Grade Investments (Ashton Kutcher) hebben allemaal een investering gedaan in de site. In totaal is er voor meer dan 120 miljoen dollar in de site geïnvesteerd. Het wordt op een waarde geschat van 1,3 miljard dollar.

Lees ook het uitgebreide interview met Gebbia:

Gerelateerde artikelen:


 

reacties

(0)
reageer op dit artikel


 

 
Volg Sprout

 
Volg Sprout