5 succesvolle bedrijven die eerst struikelden

home | 23 aug 2012 | Arjan Zweers |
Success

Pin je niet te veel vast op dat ene idee. Durf van je fouten te leren en ondanks tegenslag toch je dromen na te jagen. Dat is de les van deze 5 bedrijven die eerst onderuit gingen om later succes te hebben.

Echt heroïsch succes komt pas na nachtenlang ploeteren, pas nadat met roodomrande ogen de peilloze diepe financiële afgronden zijn verkend. Als de corporate bijna dood ervaring een feit is. Want hoe cliché ook: falen is het recept voor succes. Vijf ondernemers, uitvinders en een ceo die grote tegenslagen en hoon overwonnen voordat zij een begrip werden in de wereld.

1 van 5

Angry Birds: de Fenix Rovio

Boze vogeltjes en big bucks. Wie bracht of brengt er niet nog steeds uren door met de katapult, de vogels en de te verpulveren varkens. Het succes van Rovio, de maker van Angry Birds, is heroïsch. Het bedrijf dat oorspronkelijk spellen voor derden ontwikkelde was praktisch failliet voordat het – op de laatste adem – toch nog voor het eigen succes ging. Rovio lijkt nog het meest op een fenix die wedergeboren wordt uit de verzengende vlammen. Het bedrijf heeft een omzet van meer dan 50 miljoen dollar. Hoe het begon? Twee maanden lang werden honderden ideeën bekeken totdat de boze vogels pas bij de 52ste editie eindelijk het gouden ei legden. De rest is moderne geschiedenis.

 

reacties

(0)
reageer op dit artikel


 

 
Volg Sprout

 
Volg Sprout