Zo voorkom je IT-ellende

it | 11 sep 2012 | Sprout.nl |
Control-alt-delete

Als ondernemer ben je 200 procent gefocust op je business. Nou ja, als je niet wordt afgeleid door al het 'gedoe' eromheen. De IT wil bijvoorbeeld nog wel eens extra aandacht vragen als de boel vastloopt. Sprout geeft tips om dat te voorkomen.

1 van 5

Online backup

Als je de belangrijkste informatie veilig wil stellen, maak je backups. Een systeemcrash, brand of inbraak kunnen elke dag gebeuren, en je kunt er vergif op innemen dat dat ene onmisbare document nou nét op die gejatte laptop stond.
Het lijkt een no-brainer, maar hoeveel ondernemers maken trouw backups van al hun bedrijfskritische informatie? Inderdaad: dat kost tijd en schiet er daarom vaak bij in. Bovendien raken backups nogals eens vervuild of omvatten niet alles wat bewaard moet worden.
Sinds een jaar of vijf is daarom ook voor kleinere bedrijven het devies: gebruik een online backupdienst. Die stel je één keer goed in, vervolgens maakt die een backup op de server van de backupdienst, om daarna zo vaak je wil de wijzigingen bij te houden. En in dat datacenter staat alles veiliger dan op de usbstick of externe harde schijf, voor een paar euro's per maand.

 

reacties

(0)
reageer op dit artikel


 

 
Volg Sprout

 
Volg Sprout