'Ik voelde me een complete loser'

home | 10 okt 2012 | Karin Husslage |
Bas westland 7 ditches

Failliet gaan is niet alleen een drama voor je bedrijf, maar heeft ook een enorme impact op jou persoonlijk als ondernemer. Ronnie Overgoor maakte er een docu over met Bas Westland.

Bas Westland vertelde eerder al in zijn columns en op de Challengerday over het faillissement van zijn bedrijf e-people. Samen met Ronnie Overgoor bezocht hij voor 7 Ditches TV de plekken waar alle problemen zich hebben afgespeeld. “Ik heb lange tijd de afslag naar mijn bedrijf niet meer genomen. Dat trok ik niet. Dan kreeg ik gewoon een fysieke reactie.”

Westland vertelt dat hij zich ‘een complete loser’ voelde na het faillissement. “Je gaat aan jezelf twijfelen: ik zal wel geen goede ondernemer zijn, misschien ben ik niet hard genoeg geweest, ik heb te lang geprobeerd door te gaan. Het probleem van de meeste ondernemers is dat het optimisten zijn. Je hebt altijd de neiging om te denken dat het goed afloopt. Optimisme is één je grootste vijanden.”

Maar het was niet alleen ellende: dankzij zijn familie en vrienden, maar ook zijn zakelijke netwerk, is hij er ook weer bovenop gekomen. “Er kwam een golf aan hulp op gang”, beschrijft hij. “Als mensen horen dat je failliet bent gegaan, wil iedereen je helpen. Zonder er iets meteen voor terug te willen. Wauw.” 

Bekijk de hele documentaire om te zien waar het mis ging bij e-people, wat de gevolgen waren en hoe Westland nu weer opkrabbelt.

Gerelateerde artikelen:


Karin Husslage

door Karin Husslage

Bekijk profiel

 

reacties

(0)
reageer op dit artikel


 

 
Volg Sprout

 
Volg Sprout