Sprout Groeifonds

Sprout heeft in samenwerking met Smart Capital Network een groeifonds opgezet, een investeringsfonds voor en door ondernemers. Met dit fonds investeert een groep ondernemers gezamenlijk in aantrekkelijke bedrijven en/of startups. Een nieuw fonds staat nu open voor nieuwe investeerders.

Het Sprout Groeifonds bestaat uit ondernemers die het leuk vinden om samen collega-ondernemers te sparren en te beslissen in welke bedrijven of startups geïnvesteerd gaat worden. Twee jaar geleden stapten de eerste twintig ondernemers in. Wie dat zijn? Op deze pagina ziet u de profielen van enkele van hen.

Sprout werkt voor het fonds samen met het Smart Capital Network (SCN) in Maastricht. In SCN bundelen ervaren ondernemers, financiers en managementprofessionals hun knowhow, netwerken en kapitaal, om daarmee innovatieve starters en bedrijven sterk in waarde te laten groeien. Het SCN doet dat volgens een geheel eigen methode van participatieselectie, -ontwikkeling en -begeleiding. Het zogenaamde value based entrepreneurship. Het fonds heeft inmiddels drie veelbelovende deelnemingen lopen en staat nu weer open voor nieuwe investeerders t.b.v. de groeifase van deze startups en nieuwe deelnemingen.

Besluiten binnen het fonds vallen via een democratisch proces, de meerderheid beslist. Stemmen en meningen uitwisselen kan via een online platform waar de deelnemers in het fonds elkaar ontmoeten, en tijdens een aantal fysieke bijeenkomsten door het jaar heen. Ondernemers op zoek naar kapitaal kunnen op speciale middagen pitchen voor het fonds. Sprout volgt de ontwikkelingen in het fonds redactioneel en doet regelmatig verslag van de ontwikkelingen.

Interesse om deel te nemen in Sprout Fonds II? Meld je hieronder aan.
Eerst meer weten? Mail ewald@sprout.nl of download de brochure.

Lees ook het interview dat Sprout deed met fondsmanager Henk Ceha: Sprout Groeifonds krijgt vervolg


 
 
Volg Sprout

 
Volg Sprout