Infotron en Togather

anders & beter | 10 feb 2012 | Bas van Essen |
Togather

De Sproutredactie bericht wekelijks over startups, die in de publiciteit kwamen of zelf opgemerkt zijn. De selectie van week 6: Infotron en Togather.

Hoofdafbeelding is een visualisatie van Togather.

1 van 3

Infotron

TU Delft-promovendus Feliënne Hermans heeft software ontwikkeld, waarmee je kan nagaan of er fouten ontstaan in je Excel-sheet. Ze is met haar bedrijf Infotron sinds kort de markt op.

Foto is van Annelies te Selle

Hoe ontstond het idee voor Infotron?
"Voor mijn promotie aan de TU Delft doe ik onderzoek naar het gebruik van Excel in het bedrijfsleven en hoe dat verbeterd kan worden. Toen de reacties van onze eerste testers bij Robeco erg positief bleken, heb ik samen met mijn promotor en copromotor besloten om het idee in de markt te gaan zetten met Infotron."

Hoe uniek is de dienst?

"Wij meten hoe groot de kans is dat er fouten gaan optreden in Excelsheets. Er zijn andere programma's die Excelsheets ook op fouten controleren, maar wij zijn op twee punten uniek. Ten eerste zoeken we niet naar fouten, maar naar cellen met een verhoogd foutrisico. Denk aan een hele ingewikkelde formule. Die kan best kloppen, maar stel je voor dat je hem na een paar maanden wilt aanpassen. Dat is moeilijk, duurt lang, en de kans is groot idat er juist dan een fout gemaakt wordt. Zulke formules worden door ons als risicovol aangemerkt. In zekere zin sporen we fouten op voordat ze er al zijn.

Ten tweede hebben we een unieke visualisatie die laat zien hoe je spreadsheet is opgebouwd. We tonen in feite hoe de tabbladen met elkaar en met andere bronnen verbonden zijn. Dit geeft veel inzicht in de kwaliteit."

Hoe is deze intelligente dienst bekostigd?

“De eerste versie van de software, Breviz genaamd, heb ik ontwikkeld tijdens mijn promotie, waardoor de TU me dus bij stond en de feitelijke eigenaar was. Inmiddels heeft het de software overgedragen aan Infotron. De doorontwikkeling wordt nu bekostigd met inkomsten van klanten.”

Wat voor verdienmodellen wil je hanteren?
"Uiteindelijk willen we vooral subscriptions op onze online spreadsheetscanner gaan verkopen. Nu verdienen we nog veel geld aan opdrachten waarin wij spreadsheets voor klanten controleren. Dit zullen we wel blijven doen, maar de focus ligt voor de toekomst wel op de software."

Wat zijn je targets voor eind 2012?
We willen dit jaar tweehonderdduizend euro omzetten, waarvan de helft uren en de helft software. Dat betekent dus dat we 250 pakketten moeten verkopen, want een online subscription of licentie kost 399 euro per gebruiker.

 

reacties

(0)
reageer op dit artikel


 

 
Volg Sprout

 
Volg Sprout