Duurzame innovatie: 11 maal genomineerd

duurzaam | nieuws | 01 nov 2011 | Pierre de Winter |
11 HWI Prijs Inodia 2

Welke ondernemer heeft de beste duurzame innovatie van 2011? De genomineerden van de Herman Wijffels Innovatieprijs.

Voor de tiende maal wordt op 3 november aanstaande de Herman Wijffels Innovatieprijs uitgereikt door de Rabobank. De hoofdprijs bedraagt 50.000 euro, er is een aanmoedigingsprijs (10.000 euro) voor ondernemers tot 30 jaar en voor het eerst wordt een publieksprijs ter waarde van 5000 euro uitgereikt. Wie nog wil stemmen, kan dat deze week nog doen op de Facebookpagina van de Innovatieprijs.

1 van 11

Autisme beter diagnosticeren

Ondernemer: Freena Eijffinger
Bedrijf: Autitouch BV
Innovatie: AUTITOUCH - Autisme beter diagnosticeren

Computers met touchscreens inzetten om autisme bij kinderen sneller te kunnen vaststellen. Dat is het doel van Autitouch. De huidige diagnosemethodieken zijn arbeidsintensief, tijdrovend, kostbaar en niet objectief. De tests worden namelijk door mensen handmatig afgenomen en geïnterpreteerd. Een computer wordt niet gebruikt: een rechtopstaand beeldscherm vormt letterlijk een muur tussen de persoon met autisme en de onderzoeker. Daarnaast ontbreekt het mensen met autisme vaak aan fijne motoriek en het begrip voor actie-reactie. Autitouch doorbreekt dit: kinderen maken op speelse wijze tests op computertafels met een ingebouwd touchscreen. De data worden automatisch vergaard en objectief en snel beoordeeld, waardoor eerder een betere diagnose te stellen is.
 

 

reacties

(0)
reageer op dit artikel


 

Gratis online magazine ‘Groen Succes’

Groen met je doen! Hoe? Dat vertellen Groene Helden in dit online magazine. Lees de businesscases van onder meer FujiFilm en Rijnstate ziekenhuis. Ontdek ook de redenen waarom duurzaam ondernemen loont. Lees het magazine op PC of tablet