9 locaties voor flexibel werken

personeel | 18 apr 2012 | Anouk Eigenraam |
Kantoorschotten

Het Nieuwe Werken is inmiddels zo'n ingeburgerd begrip dat je bijna alweer kan spreken van het Oude Werken. Daar horen natuurlijk wel aantrekkelijke flexplekken bij. 9 flexibele kantoorlocaties.


Steeds meer bedrijven willen aantrekkelijk zijn voor werknemers en voeren om die reden Het Nieuwe Werken in. Uit een onderzoek van werkgeversvereniging AWVN deze week blijkt dat HNW aan een onverbiddelijke opmars bezig: 80 procent van de bedrijven geeft aan dat HNW al toegepast wordt binnen de organisatie of dat het komende tijd wordt ingevoerd. De meest populaire middelen die worden aangewend zijn het gebruik van nieuwe communicatiemiddelen zoals smartphones (57 procent) en de invoering van flexibele werkplekken (57 procent).

Aanbieders van flexplekken die inspringen op de trend varen hier wel bij. Bovendien zorgt het ook voor innovatief gebruik van bijvoorbeeld leegstaande kantoorruimten. Zo werd Youngstartup.nl van A(nti) K(raak) Beheer onlangs beloond met een prijs wegens innovatief vastgoedbeheer in een verkiezing van SpringwrQ.com, een vergelijkingssite voor flexibele werkplekken, vergaderruimtes en kantoren. Behalve restaurant Dauphine, dat nabij Station Amstel in het oude Citroëngebouw is gevestigd, vielen in deze verkiezing ook andere ondernemingen in de prijzen zoals coworkcenter Zaamen uit Haarlem en FlexOffiz van vastgoedfonds Annexum.

"Je ziet dat al deze organisaties op hun eigen manier nadenken over het aanbieden van flexibele werkplekken", aldus Jeroen Kleinhoven van springwrQ. "In de huidige markt is ook veel vraag naar flexibele ontmoetingsplaatsen en tijdelijke werkplekken.” Er werden ruim 11.000 stemmen uitgebracht op site van SpringwrQ.com. Voor Sprout selecteerden ze naast een paar prijswinnaars nog een aantal opvallende flexplekken in het land:

 

1 van 9

Offices for You Breda

Het ziet er bijna eerder uit als een hotel dan als een kantoorruimte. Het concept heeft naast Breda ook vestigingen in onder andere Utrecht en Maastricht. Offices for You biedt flexibele kantoorruimte met een keuzemenu van services en diensten die ervoor zorgen dat een ondernemer prettig en comfortabel kan ondernemen. Dit alles in een stijlvolle, prettige omgeving, een combinatie van huiselijke en zakelijke sfeer. Aan de door Jan Taminiau ontworpen inrichting hangt ongetwijfeld wel een prijskaartje.

De beoordelingen samengevat:
“Het prachtig gerestaureerde rijksmonument met Art Deco interieur is een feest om in te werken. De ligging is gunstig, vlak bij het centrum en station. Wij maken gebruiken van het adres, post en opslag van folders die onze 350 medewerkers kunnen ophalen. Een kantooruimte op maat waar met leuke andere bedrijven in een gezamenlijke social space zorgen voor een dynamische werkomgeving”

Voorzieningen:  Business Center, koffie & thee, Gratis parkeren, lunch, presentatie apparatuur, receptie, softdrinks, wifi
Kosten: Er is een membership, maar de prijs is online niet te vinden, dus dat belooft wat...
Openingstijden:
kantooruren
Snelweg: A16
OV: 5 min

 

reacties

(1)
Pasfoto van Vak
  • Vak
  •  | 27 aug 2012 | 12:00 2012 uur
Mooi artikel, met name Zaamen Haarlem vind ik een aanrader. Erg fraaie loctatie.
reageer op dit artikel


 

 
Volg Sprout

 
Volg Sprout