4 inspirerende kantoren

personeel | 08 jul 2010 | John van Schagen |
Google-Office-Zwembad

Afgestompte werknemers? Doe iets aan dat zielloze bedrijfspand van je. Zwembaden, kermisattracties, luxe relaxstoelen en gemotoriseerde bedrijfssteps. Laat je inspireren door deze sprankelende kantoren.

Meer gratis Sprout in je mailbox?

1 van 4

Google

Wat: relaxen in de badkuip
Waar: Californië en Zürich

 

Googles eigen P&O-afdeling heeft er een dagtaak aan. Naar verluid ontvangt het bedrijf ongeveer 1300 cv’s per dag. Stuk voor stuk afkomstig van mensen die er alles voor over zouden hebben om maar voor deze zoekgigant te mogen werken. Natuurlijk, daar is allereerst het commerciële succes verantwoordelijk voor. Toch zou die enorme vraag naar een werkplekje best ook iets te maken kunnen hebben met het kantoor waar Google haar mensen huisvest.

Uw mond valt namelijk open van verbazing wanneer u een kijkje neemt op 1600 Amphitheatre Parkway in Californië. Dit is het adres van Googleplex, het Amerikaanse hoofdkantoor van de zoekreus. In de pauze even beachvolleyballen op de binnenplaats of een frisse duik in het zwembad tijdens warme zomerdagen; niets lijkt hier te gek. Overal in het gebouw staan zelfs gemotoriseerde bedrijfssteps om snel van de ene naar de andere afdeling te komen.

Net zo speels gaat het er aan toe op het Europese hoofdkantoor in Zurich, waar ontwerpers zich naar hartenlust hebben kunnen uitleven. De kantine hier is onder meer toegankelijk via een glijbaan en een heuse brandweerpaal. Medewerkers kunnen pakken waar ze trek in hebben en hun portemonnee op zak laten. Het eten en drinken is voor nop. En wie na een zware vergadering even helemaal wil bijkomen, zetelt zich in de relaxruimte in een van de lege badkuipen om vanuit daar minutenlang naar het enorme aquarium te staren. Googles strategie lijkt duidelijk: werken moet vooral leuk zijn.

 

reacties

(0)
reageer op dit artikel


 

 
Volg Sprout

 
Volg Sprout