Made in Holland: de CRM-app van Microsoft

pionieren | 09 feb 2012 | Philip Bueters |
CWR Mobility

Microsoft maakt zijn software voor Customer Relations Management, crm, nu ook via een mobiele app toegankelijk. Goed nieuws voor salestijgers, met een oranje tintje: het Nederlandse CWR levert de techniek onder de kap.

Microsoft, één van de grootste CRM-leveranciers naast Netsuite, SAP en natuurlijk Salesforce, komt dit voorjaar met een bijzondere update van zijn crm-oplossing Microsoft Dynamics CRM Mobile: die krijgt een mobiele versie die draait op alle Windows, iPad, iPhone, Android en BlackBerry apparaten. Kijk, daar zaten de salestijgers in het veld met smart op te wachten.

Powered by CWR

Knap van Microsoft? De gigant uit Seattle rept in zijn aankondiging met geen woord over de Nederlandse partij die al jaren apps bouwt die het Amerikaanse crm-product mobiel toegankelijk maakt. En dat hoeft contractueel ongetwijfeld niet, maar het is wel degelijk CWR Mobility uit Nijmegen, opgericht door de Nederlanders Erik van Hoof (foto) en Jeffry van de Vuurst, dat de nieuwe CRM-app mogelijk maakt. Op zijn eigen site mag het bedrijf, al langer een vertrouwde partner in Microsofts netwerk, daar wel over schrijven. “Tot nu toe waren klanten die mobiliteit wilden aangewezen op CWR Mobility als een derde partij,” zegt Mark Corley, de Amerikaanse ceo van CWR. “Door onze oplossing toe te voegen aan Microsoft Dynamics CRM, wordt het veel makkelijker voor bedrijven om dichterbij hun klanten ze zijn en te bljiven." Overigens blijft CWR zijn product ook onder eigen naam leveren en onderhouden.

Alle typen devices

CWR (de naam staat voor Crawl, Walk, Run) maakt de software voor relatiebeheer geschikt voor mobiele apparaten en is het enige bedrijf, dat de suite geschikt heeft gemaakt voor verschillende typen mobiele platforms. Zo kunnen werknemers onderweg met een verlengstuk van het klantensysteem aan de slag. Vorig jaar sleepte het in de VS ook een Microsoft partner of the Year-award in de wacht. Het in 2006 opgerichte CWR sleepte in 2010 al een nominatie in de wacht voor de Rising Star award, de prijs die geldt als voorportaal van de Deloitte Technology Fast50 van snelstgroeiende techbedrijven. 

Veelbelovend

Aangezien Microsoft wereldwijd zijn crm-software levert, adresseerde CWR ook van begin af aan een wereldmarkt. Niet verwonderlijk is het dus dat de app-specialisten uit Nijmegen al begin vorig jaar 1,15 miljoen euro aan, om ook in de VS snel te groeien. De durfkapitalisten zijn Henq, PPM Oost en TIIN. Die laatste stapte al in 2009 in de mobiele crmleverancier. Hoeveel de nieuwe deal met Microsoft ze oplevert, is niet bekendgemaakt.

Hieronder een demo van CWR:

Gerelateerde artikelen:


Meer over pionieren:


 

reacties

(1)
Pasfoto van Anoniem
  • Anoniem
  •  | 25 mrt 2013 | 10:53 2013 uur
Thanks for the post. Q4 update of 2012 have given many advantages to mobile crm. 2013 will also be the year during which mobile CRM makes a serious play for the business-to-business user.With mobile CRM, each team member has access to what the other team members know, anytime, anywhere.
I have got the chance to read this informative article when I was searching on mobile crm. Microsoft dynamics crm is the perfect for enterprises but also we have to customize it they way our business require. in my experience I have got the chance to review an enterprise mobility solutions provider called http://www.karyatech.com who provides the mobile crm in they way we want. I would like to get more suggestion from this blog readers to enhance our knowledge by conversation.
reageer op dit artikel


 

 
Volg Sprout

 
Volg Sprout