Alle 100 innovatief

nieuw! | 06 jun 2012 | Sprout.nl |
W600h4000 shaslick

De adviseurs van Syntens en het Octrooicentrum Nederland hebben hun MKB Innovatie Top 100 deze week uitgebracht. Dat is altijd smullen, maar bij editie 2012 gebeurt dat wel letterlijk: winnaar Ojah scoort namelijk met Beeter, een vleesvervanger.

De jury beoordeelde de innovaties die MKB-bedrijven uit het hele land voordroegen onder meer op basis van originaliteit, impact op de samenleving en de omzetpotentie die de vindingen hebben. Ook de mate van bescherming via octrooien of het merkenrecht telde mee bij het oordeel. De vleesvervanger van Ojah scoorde het hoogst. Beeter is - op papier, wij hebben het nog niet geproefd - een wonder: op dezelfde manier klaar te maken als vlees, maar het bevat als enige ingrediënten meel en water. Daardoor is het ook duurzamer dan groenteburgers of kip. En het smaakt ook nog eens behoorlijk goed, volgens onze collega's bij Sync, die al eerder schreven over het niet-vlees.

Mooi, we hebben naast Kees, de kaas die geen kaas is dus ook Beeter, vlees dat geen vlees is. Wat zijn de andere innovatieve toppers onder het MKB volgens Syntens? Hier is de complete lijst te vinden, wij pikken de krenten uit de pap in een kort overzicht.

1 van 10

Foutloze software

Verum Software geeft met zijn ASD:Suite engineers de mogelijkheid complexe software foutvrij te ontwerpen en bouwen in korter tijdsbestek dan met conventionele ontwikkeltools. Het resultaat is betrouwbare software die je sneller en goedkoper bouwt. Te mooi om waar te zijn? ASML gaf deze week nog toe, dat het wondermiddel van Verum echt werkt.

 

reacties

(0)
reageer op dit artikel


 

 
Volg Sprout

 
Volg Sprout