Week 18: Layergloss

startup van de week | 04 mei 2012 | Bas van Essen |
Layergloss

Sprouts startup-roundup, met in week 18: Layergloss.

Uitgeverijen hebben het nog lastig er daadwerkelijk geld aan te verdienen, maar men lijkt niet om de mobiele browser heen te kunnen. Vandaar dat accelerator Startupbootcamp voor de charmes viel van startup Layergloss, een online dienst waarmee je tijdschriften, boeken, brochures, jaarrapporten, kranten, glossies, catalogi en andere publicaties digitaal uit kan geven op de iPad en iPhone. Oprichters Martin van Spanje en Phuong Do vertellen over hun kindje.

Hoe zijn jullie samengekomen?

"Wij werden kantoorburen in een pand in Haarlem en waren beide geïnteresseerd in vormgeving, apps, en publishing. Phuong vanuit haar ontwerpstudio en Martin als iOS ontwikkelaar. Tijdens de lunch ontstonden gewoon ideeën om iets te gaan bouwen op het gebied van iPhone-publishing. Later volgde de iPad. Inmiddels bieden we twee producten. LayerGloss professional, een full service oplossing voor creatieve bureau's en zakelijke klanten, en, LayerGloss DIY, een do-it-yourself voor overige klanten."

Je bent absoluut niet de enige aanbieder. Hoe onderscheid je je?

"Wij geloven dat tablet-publishing méér moet zijn dan het aan elkaar plakken van PDF-bestanden en wat linkjes en video's. De gebruiker, de lezer die de app consumeert, moet een ervaring voorgeschoteld krijgen die precies is afgestemd op zijn of haar wensen en gevoel. Wij maken het mogelijk om volledig interactieve "experiences" te maken. Bovendien hoeven onze klanten geen enkele technische kennis te hebben, software te kopen of cursussen te volgen."

Hoe konden jullie de eerste twee jaar financieel behappen?

"Wij hebben de afgelopen twee jaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van het LayerGloss platform. Dit hebben we geheel uit eigen spaarpot en uit eigen tijd gefinancierd. Onze bestaande klanten hebben we langzaam af laten vloeien om 100% gefocust te kunnen werken aan ons product."

En hoe is de cash-flow nu op gang gekomen?

"Er wordt verdiend aan de implementatie van apps en consultancy. Anderzijds lanceren wij binnenkort een online do-it-yourself versie van LayerGloss, genaamd AppTuny.com. Hiermee kan men op basis van een maandelijks tarief zelf iPad-publicaties maken en uitbrengen."

Tot welke cijfers gaat dat leiden?

"LayerGloss gaat eind 2012 een ton omzetten in high-end apps; AppTuny.com zal 1000 gebruikers per maand hebben en een omzet van 60.000 euro per maand."

 

1 | 2 | volgende pagina »

Gerelateerde artikelen:


Meer over startup van de week:


 

reacties

(0)
reageer op dit artikel


 

 
Volg Sprout

 
Volg Sprout