Dé zakelijke apps van 2011

slideshows | 29 dec 2011 | Redactie Sprout |
Teamviewer(1)

In de winkels van Apple, Android en de rest zijn inmiddels meer dan 1 miljoen mobiele apps te krijgen. Maar wat zijn de populairste zakelijke appjes? Sprout presenteert, in samenwerking met Distimo, de Business App 10 van 2011.

 

Apps, apps, apps. In 2011 verdubbelden de app stores van Apple, Android, BlackBerry, Nokia en Microsoft gemiddeld in omvang, terwijl dagelijks nieuwe appjes werden gelanceerd. Maar welke mobiele software voor zakelijk gebruik was in Nederland het populairst?

Sprout vroeg Distimo, wereldwijd dé autoriteit op het gebied van app stores en wat daarin omgaat, om de lijst met in 2011 meest gedownloade business apps op te stellen. De applicaties van de banken filterden we eruit, omdat die veelal particulier worden gebruikt. Van de banken scoorde Rabo overigens de meeste downloads voor zijn app Rabo Bankieren, gevolgd door ABN Amro, dat behalve met Mobiel Bankieren ook met de apps Turbo en die van budgetlabel MoneYou aan de top van het aantal downloads opereert. ING blijft daar iets bij achter.

Ook de mateloos populaire apps die worden gebruikt om vacatures te zoeken beschouwen we voor de Business App 10 even niet als zakelijk: met werknemers op het vinkentouwdoe je geen goede zaken. Toch zijn Vacatures zoeken van Indeed.com en Monster Vacatures van Monster International het vermelden waard: knap dat de vacaturebanken de overstap naar het mobiele web zo succesvol lijken te hebben gemaakt.

Welke echt zakelijke apps staan dan wel in de Sprout Business App 10? Over het algemeen zijn het tools die de productiviteit vergroten: altjid en overal je documenten bij je hebben, en altijd en overal toegang krijgen tot je virtuele desktop domineren de lijst. De meest gedownloade zakelijke app van 2011 is: Dropbox.

Bekijk hieronder de Sprout Business App 10

1 van 10

Dropbox

‘Eén plek voor al je spullen’ is de slogan van Dropbox. Dat vat de tool aardig samen. Met Dropbox creëer je een plek in de cloud waar je al je bestanden kunt opslaan, en waar je bij kunt vanaf je laptop, desktop of smartphone (iPhone, Android, Blackberry). Ook kun je gedeelde mappen maken om in te werken met meerdere mensen vanaf meerdere computers. Tot 2 GB opslag is gratis, daarboven ga je betalen per maand: voor Pro 50 (50 GB opslag) 9,99 dollar, voor Pro 100 (100 GB opslag) 19,99 per maand. Geschikt voor alle type bestanden.

 

reacties

(0)
reageer op dit artikel


 

 
Volg Sprout

 
Volg Sprout