Video: de groeistrategie van Joni Smeenk (Vatfree.com)

WvdO | 05 sep 2012 | Remy Ludo Gieling/Eric van den Outenaar |
Joni Smeenk

Groei draait niet alleen om je bedrijf schaalbaar maken. Je moet jezelf leren disciplineren als ondernemer, zegt Joni Smeenk van btw-teruggavedienst Vatfree.com. "Ik reageer minder ad hoc en heb meer vertrouwen in processen."  

Nieuwe serie: Groeistrategie In aanloop naar de Challenger Day (op 6 november) duikt Sprout dieper in het thema groei. Iedere week gaan we in op het verhaal achter een ondernemer die nu bezig is zijn of haar groeistrategie te ontwikkelen. Welke obstakels komen ze tegen bij groei? Wat veranderen ze aan hun organisatie en zichzelf? Is groei iets dat ze per definitie moeten najagen? Naast persoonlijke verhalen geven praktische tips. Volg het allemaal in ons dossier Groeistrategie

Wie kent het fenomeen tax free niet? Wanneer iemand van buiten de Europese Unie een product in Nederland koopt, is hij of zij  vrijgesteld van het afdragen van BTW. Ze kunnen dit bedrag terugvragen van de Nederlandse Belastingdienst en het product (optioneel) bij de belasting in eigen land aangeven. Het principe is vergelijkbaar met de tax free-winkels op luchthavens, maar deze hebben een monopolie waardoor ze nog steeds hoge prijzen in rekening brengen.

Ondernemer Joni Smeenk speelt daar met haar Vatfree.com slim in de deze belastingregel. Ze vestigde de 'fysieke balie' van haar taxfree webdienst in de vertrekhal van Schiphol en helpt passegiers met de btw-teruggave van aangeschafte sieraden, computers  en andere producten. De ondernemer is dus een echte challenger in haar markt, maar hoe zorgt ze ervoor dat haar bedrijf verder groeit? Waar loopt ze zoal tegen aan? 

Gerelateerde artikelen:


Meer over WvdO:


 

reacties

(0)
reageer op dit artikel


 

kennispartner

Sprout live op de
Week van de Ondernemer

Remy Gieling SproutDe Week van de Ondernemer is een feestje voor ondernemers die vooruit willen. En daarom is Sprout er ook. Remy Ludo Gieling brengt verslag uit en spreekt aanwezige ondernemers over hun plannen en ambities. 

Sprout vernieuwt

hoofdredacteur Karin HusslageMaar Sprout blaakt zelf ook van de ambitie: achter de schermen sleutelen Karin Husslage en haar team aan een totaal vernieuwde opzet van Sprout. Wie member wordt, krijgt vanaf volgende week een piekfijn magazine, gratis toegang tot events, een hoogwaardig netwerk met andere Sprouters en een onmisbare website. 

Bekijk de video met uitleg door Karin: