"Technologie wordt onzichtbaar"

BSExpo | aan het woord | 16 apr 2012 | advertorial |
Smartphones

Naast de pc maken werknemers steeds meer gebruik van moderne apparaten als mobieltjes en tablets om hun werk te doen. Daardoor wordt de technologie onzichtbaar en komt de nadruk steeds meer op content en applicaties te liggen.

Dit artikel is buiten de verantwoordelijkheid van de redactie tot stand gekomen.

i-Concept levert maatwerkapplicaties op intranets en websites bij overheid, onderwijs en het innovatieve MKB. Directeur Albert Bausch vertelt wat het bedrijf doet en waar je de software voor kunt gebruiken.

1. Wat doet i-Concept?

We leveren al 15 jaar innovatieve maatwerkapplicaties op intranets en websites bij overheid, onderwijs en het innovatieve MKB. Ruim honderdduizend vaste gebruikers klinkt respectabel, maar we zijn bescheiden. We blijven de klant centraal stellen, net als bij het voormalig familiebedrijf Bausch Datacom, dat begin jaren ’90 aan de wieg stond van Girotel telebankieren en de online belastingaangifte.

Het mooiste van ons werk is de constatering dat de ontwikkelde toepassingen succesvol gebruikt worden. Webshops waarmee in korte tijd honderdduizenden EK-voetbalshirts verkocht worden, CRM voor gespecialiseerde schade-experts of onderwijsportals waarmee tienduizenden studenten hun gedetailleerde rapport kunnen inzien. Laat ons maar achter de schermen pionieren voor het succes van onze klanten. Daar ligt onze passie en dat is onze kracht.

2. Waarmee helpt het bedrijf?

Dit automatiseringstijdperk kenmerkt zich door een groeiende heterogeniteit in het aanbod van gebruikte softwaretoepassingen binnen organisaties. Zowel legacy als moderne cloudoplossingen moeten naadloos gaan samenwerken en niet alleen op Windows PC’s, maar desgewenst ook op mobiele apparaten zoals tablets. De technologie wordt onzichtbaar en de nadruk komt nu echt (eindelijk) op content en applicaties te liggen. Integratie was altijd al maatwerk, maar door de grotere heterogeniteit van de te integreren onderdelen wordt het complexer om te realiseren en te onderhouden. Wij hebben daar een oplossing voor.

3. Welke producten of diensten levert i-Concept?

We specialiseren ons sinds 2008 in de integratie van uiteenlopende systemen binnen de PortalCMS omgeving en bieden integratievoorzieningen aan als een dienst. De door ons ontwikkelde serversoftwaretools maken maatwerk betaalbaar en beter beheersbaar. Toepassingen zijn bijvoorbeeld webshops en klantportalen met real-time koppelingen naar ERP- en CRM-systemen. Onze dagelijks praktijk wordt steeds meer het koppelen van legacy-systemen met moderne cloudoplossingen binnen één universele portalomgeving. Oud of nieuw, on-premise of in the cloud, het maakt niet uit. Wij zorgen ervoor dat je overal en altijd optimaal beschikt over de gewenste functionaliteit en informatie.

4. Wat is het onderscheidend vermogen van i-Concept?

Microsoft en Cisco gebruiken de gepatenteerde application streaming technologie al jaren in sublicentie. Eigenaar Numecent lanceerde onlangs de nieuwste innovatie Cloud Paging, waarmee de cloud als collectieve geheugenbuffer wordt gebruikt en programma’s als Photoshop en Office direct en zonder installatie vanuit een webportal kunnen worden gestart. Forbes, CNET en CIO magazine bestempelen deze vinding als revolutionair en als “Dropbox for software”. Wij zijn trots dat wij in de bèta-fase werden betrokken en PortalCMS nu al met deze innovatie verrijkt is. Vanuit onze portal kan ad hoc alle denkbare software worden aangeboden. Met concurrent licencing biedt dit enorme kostenvoordelen, met name, maar niet alleen, voor grote scholen. Cloud Paging en de uitvinders zul je ongetwijfeld vaker in het nieuws gaan zien.

Tijdens de beurs Business Software Expo op 25 april 2012 in Rotterdam kun je nader kennismaken met het maatwerk van i-Concept. Bezoekers van de stand ontvangen een officieel oranje EK-T-shirt met naam en rugnummer naar keuze.

Gerelateerde artikelen:


Meer over BSExpo | aan het woord :


 

reacties

(0)
reageer op dit artikel


 

kennispartner