Week 34: Storify, Booktrack en Erply

startup | 27 aug 2011 | Sprout.nl |
Startups

De Sproutredactie houdt elke week bij welke startups wereldwijd in de publiciteit komen. Ditmaal zijn Storify, Booktrack en Erply geselecteerd.

1 van 4

1. Storify

Startup Storify, in 2010 opgericht door de Belgische Xavier Damman, heeft de Knight Batten Award gewonnen, een prijs die innovatie in de journalistiek beloont met 10.000 dollar. Met Storify kunnen mensen zelf nieuwsverhalen in een context plaatsen, door publiekelijk beschikbare content van sites als Twitter, Flickr, Facebook en YouTube te koppelen op één pagina.

De 10.000 dollar is een leuk extraatje voor de Belg, die vorig jaar nog tevergeefs probeerde durfkapitaal op te halen in Brussel en Parijs. Vervolgens verkaste hij naar Silicon Valley, waar hij in december  2 miljoen dollar los wist te krijgen bij een venture capitalist.

Ondertussen stelt Storify zeven mensen te werk en wordt het gebruikt door 18 van Amerika’s 20 grootste nieuwswebsites en zelfs het Witte Huis. Al-Jazeera heeft een tv-show ontwikkeld -The Stream- waarin Storify eveneens een grote rol speelt.
 

 

Getting started with Storify from Storify on Vimeo.

 

reacties

(0)
reageer op dit artikel


 

 
Volg Sprout

 
Volg Sprout