Winkelmand

Geen producten in de winkelwagen.

Akbar Tamiz, oprichter van restaurant Bazar

Ondernemersgeheim: Zorg bij de start voor genoeg goede mensen. Als je start mislukt, moet je daarna veel harder werken om alles recht te trekken


“De start was een grote chaos. Ik had vier aparte keukens gemaakt, maar dat werkte niet. De koks liepen elkaar in de weg. Dus daar hebben we vrij snel één keuken van gemaakt, maar wel met een hele diverse kaart.”

Tamiz had ook problemen met het vinden van goed personeel. “We hadden een afspraak met de stichting Vluchtelingenwerk, dat 60 procent van ons personeel uit vluchtelingen zou bestaan. Maar zij konden onvoldoende geschikte mensen leveren. Zij hadden maar vijftien mensen, terwijl wij er zestig nodig hadden. Dus moesten we heel snel op zoek gaan naar geschikt personeel. De service was die eerste maanden beneden peil, maar dat werd ons door de gasten gelukkig niet aangerekend. Die bleven komen. Ik sta ook nog regelmatig bij de deur, gasten ontvangen. Dat vind ik leuk.”

Dagelijks de nieuwsbrief van Startups & Scaleups ontvangen?



Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene en privacyvoorwaarden.

Bestel gratis: Sprout OndernemersgeheimenOntdek de geheimen van Eckhard Wintzen (oprichter BSO), Duncan Stutterheim (oprichter ID&T), Jan-Peter Cruiming (oprichter Nationale Vacaturebank), Fleur Sluijter (oprichter Cotop International), Geert Bouwmeester (derde generatie bij familiebedrijf De Goudse), Akbar Tamiz (oprichter van restaurant Bazar), Boris Veldhuijzen van Zanten (serie-ondernemer), Egbert Hennen (zelfverklaard salesgoeroe) en vele anderen.

Bestel gratis de Sprout special Ondernemersgeheimen