Bent u klaar voor het buitenland?

U heeft een succesvolle start-up doorgemaakt en in Nederland lopen de zaken op rolletjes. Hoog tijd om te gaan nadenken over hoe u de rest van de wereld verovert. Een goede voorbereiding kan daarbij geen kwaad. Een aantal tips.

Denk goed na of het product voor de buitenlandse markt moet worden aangepast. Wat hier werkt, kan in het buitenland heel anders uitpakken. Realiseer u ook dat door cultuurverschillen u buitenlandse markten wellicht anders moet benaderen. Ga bijvoorbeeld in Thailand nooit met uw handen in uw zakken staan als u met een eventuele leverancier gaat praten. En een paar minuten stilte in het gesprek met een Finse handelspartner is echt niet erg.

Is uw product of dienst betaalbaar in de nieuwe afzetmarkt? En wie zijn uw concurrenten, als ze er zijn? Speur eens wat sites af van Ebay of Amazone. Via google krijgt u snel een eerste indruk over hoe de markt er uit ziet. Kan nooit kwaad.

En hoe zit het eigenlijk met belastingsheffingen die u in het buitenland moet gaan betalen?  Meer export tips vindt u in de Sprout Export ABC van, of heeft u zelf een tip? Reageer!

sluiten
Gratis één digitale editie van Sprout Magazine lezen?

Schrijf je in voor de Sprout Nieuwsbrief en ontvang naast nieuws, kennis en inspiratie, één digitale editie van Sprout Magazine gratis in je mailbox. 

 

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!