Flinke afzetgroei kleine ondernemer

Er breken goede tijden aan. De afzet van ondernemend Nederland groeit dit jaar met 2,75% en komend jaar met 3%. Vooral de groeiende export en een toename in investeringen dragen bij aan een ware afzetexplosie.

Nog steeds geen cijfers waar de Chinezen bleek van worden, maar toch. Vorig jaar zagen we al een stijging van de afzet met 1,25 procent, maar het wordt beter. Het EIM voorspelt voor 2006 dat de afzet met 2,75 procent toeneemt. En dat is niet alles. De werkgelegenheid zal in 2006 uiteindelijk met 50.000 banen toenemen en de winst met bijna 9 procent.

De export van handel-, transport- en zakelijke diensten zorgt voor de grootste groeistimulans.

 

Nu het EIM dit voorspelt, kunt u de prognose van het onderzoek maar beter een handje helpen. Benader die extra afnemers in binnen- en buitenland. Vermeerder uw marketingacties en druk de kosten. En neem een voorbeeld aan de jeugd van tegenwoordig. Koninginnedag betekent voor hen slechts 'geld verdienen'.

sluiten
Gratis één digitale editie van Sprout Magazine lezen?

Schrijf je in voor de Sprout Nieuwsbrief en ontvang naast nieuws, kennis en inspiratie, één digitale editie van Sprout Magazine gratis in je mailbox. 

 

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!