Marktkansen in Afghanistan

Onze jongens ploeteren er nog door zandstormen en raketaanvallen. Toch ontpopt Uruzgan en omstreken zich als potentieel handelsland. Voor avonturiers die eens wat anders willen.

Lage loonkosten en belastingtarieven moeten het land waar 64 procent van de bevolking analfabeet is aantrekkelijk maken voor entrepreneurs. De behoefte aan know-how uit het buitenland is dus groot, menen Wim de Haan en Michiel Galama. De Haan: "Als we hier het bedrijfsleven van de grond kunnen krijgen, is de aanleiding om oorlog te voeren minder groot, " aldus de Haan tegen Radio 1

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt zakenreizen naar Afghanistan nog steeds af. Terwijl de omringende landen steeds meer interesse tonen in het goedkope productieland. De Haan en Galama zien bijvoorbeeld kansen in de wijnteelt. Bovendien stikt het er van de olie, aardgas en mineralen.

 

Meer op planet.nl

sluiten
Gratis één digitale editie van Sprout Magazine lezen?

Schrijf je in voor de Sprout Nieuwsbrief en ontvang naast nieuws, kennis en inspiratie, één digitale editie van Sprout Magazine gratis in je mailbox. 

 

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!