Tips voor een low budget thuiskantoor

woensdag, april 16, 2014 - 18:48
Thuiswerken wint aan populariteit. Voor veel bedrijven zijn de eindeloze cubicles dan ook passé. Internet en Skype maken communiceren en werken op afstand makkelijk. Waar moet je op letten?  

Thuiswerken kan heel prettig zijn. Je hebt de mogelijkheid om later te beginnen en de spits te mijden. Je kunt zelfs de hele dag in je pyjama blijven zitten werken als je dat wilt.
 

Het kan echter ook een uitdaging zijn. Er zijn een hoop mogelijke afleidingen zoals tv, internet, je familie, huisdieren en huishoudelijke taken. En er is niemand die checkt of jij wel aan het werk bent zodat je misschien niet de druk of urgentie voelt om je volle werkcapaciteit aan te wenden.
Als je belsuit om een thuiskantoor in te richten dat moet je rekening houden met een aantal zaken. Het belangrijkste is dat je een aparte plek in je huis creëert voor je zakelijke werkzaamheden.

Tien tips om op efficiënte wijze een thuiswerkplek in te richten zonder al te veel uit te geven.
 

1. Wees creatief met het ruimtegebruik

Het renoveren van een ruimte kan duur zijn. In plaats van een kamer totaal op te knappen kun je er ook voor kiezen om via een scherm een hoek van de kamer te gebruiken. Gebruik een ruimte die niet veel wordt gebruikt, bijvoorbeeld de zolder of de kelder.

2. Ga niet naar een grote keten voor je kantoorvoorraad

Ga eerst goedkope varianten na. Je kunt je pennen en papier vast ergens voor een goede prijs krijgen.

3. Doe het groen

Ga op zoek naar een kleinere computer en naar een oplader die energie bespaart. Vergeet niet het licht uit te zetten en haal de lader uit het stopcontact als je deze niet gebruikt. Recycle papier. Je helpt het milieu een handje terwijl je vriendelijk bent voor je portemonnee.

4. Gebruik wat je hebt

Kijk thuis rond naar items die je kunt gebruiken voor je thuiskantoor. Een bureau of lamp kun je mogelijk op zolder vinden. Vraag anders rond bij kennissen en vrienden. Kleinere spullen als papier en mappen liggen misschien wel tussen je oude schoolspullen. 

5. Zoek tweedehands

Als je via een veilingsite of in een antiekwinkel zoekt naar meubilair ben je goedkoper uit en deze spullen staan vaak erg goed omdat ze er ouder en verfijnder uitzien. 

6. Richt het kantoor zelf in

Het voordeel van thuiswerken is dat je de vrijheid hebt om je eigen smaak los te laten. Gebruik je creativiteit en hang foto’s van vrienden en familie. Desnoods hang je de meesterwerken van je kinderen op. 

7. Gebruik geen vaste telefoon

Een vaste lijn naast je mobiele telefoon kan onnodig duur zijn. En in plaats van een fax koop je een printer die ook kan scannen en kopiëren. 

8. Ruil met je buren

Als je iets wil kun je kijken of je kunt ruilen met je buren. Zij hebben een bureaustoel over? Kijk wat je zelf in de aanbieding hebt of welke dienst je kunt aanbieden om er tegenover te zetten.

9. Wacht aanbiedingen af

Je kantoor hoeft niet over een nacht ijs ingericht te zijn. Stel je prioriteiten. Wat je echt nodig hebt koop je direct, andere zaken koop je als ze in de aanbieding zijn.

10. Klus zelf

Hang de kluskoning uit. In plaats van het inhuren van een schilder of klusjesman doe je alles zelf. Wil je de muur blauw? Gewoon naar de doe-het-zelfzaak en aan de slag. Je leert nieuwe vaardigheden terwijl je bespaart.

Meer over Geen naam