4 tips om leiderschap te ontwikkelen

04/16/2014 - 18:34
Een ondernemer trekt de kar. Maar wat maakt nu een goede leider? Vergeet vooral niet om tijd in persoonlijke ontwikkeling te steken. 4 tips. 

Wat maakt leiderschap bij ondernemers zo anders dan bij managers in dienst van een bedrijf? Het verschil zit in de volgende drie aspecten. Ten eerste zijn ondernemers eindverantwoordelijk. Het is hun eigen bedrijf waar ze al hun tijd en energie in stoppen en waarmee ze zichzelf hebben vereenzelvigd. Ten tweede gaat het bij leiderschap om loslaten en vertrouwen geven aan medewerkers. Dit is vaak lastiger als het gaat om je eigen bedrijf dat zo veel voor je betekent. Het derde aspect is dat het bedrijf draait om de passie van de ondernemer. Hij of zij moet leren nooit hetzelfde te kunnen verwachten van de medewerkers. Zij zijn tenslotte in dienst en het is voor de ondernemer zijn of haar bedrijf.

Het tonen van leiderschap is een lastige klus voor ondernemers. Het begint dan ook bij bewustwording van het feit dat de ondernemer ook een leider moet zijn en dat hij of zij daarmee een unieke rol heeft in het bedrijf. Hoe kun je leiderschap ontwikkelen? Stel jezelf eerst deze vragen:
• Heb je een duidelijke visie?
• Weet je goed wat je wilt bereiken met je bedrijf?
• Loop je voor de troepen uit waarbij je je onderscheidt van anderen?
• Ben je in staat een visie goed over te brengen op anderen om hen te overtuigen?
• Ben je in staat om anderen te enthousiasmeren en te motiveren?
• Geef je vertrouwen aan mensen om je heen?
• Ben je meer een luisteraar dan een prater?
• Ben je eerlijk naar jezelf toe in waar je sterke en minder sterke punten liggen?
• Wil je je altijd omringen met de beste mensen?

Hoe meer vragen je positief kunt beantwoorden hoe meer belangrijke kwaliteiten je bezit om een goede leider te zijn. Je kunt de volgende tips gebruiken om leiderschap te ontwikkelen.

1. Steek tijd in persoonlijke ontwikkeling

Het vermogen om leiding te geven aan jezelf is de basisvoorwaarde om leiding te geven aan anderen. Je dient de mensen namelijk met de capaciteiten die je bezit. Er zijn veel workshops en trainingen die zich richten op persoonlijke ontwikkeling. Die kun je volgen maar je kunt ook zelf aan de slag met bijvoorbeeld zelfreflectie en meditatie.

 

2. Loslaten en vertrouwen geven

Dit geldt zowel voor jezelf als voor anderen. Voor jou zijn loslaten en in jezelf vertrouwen geven de manier om je de ruimte te bieden teneinde je eigen visie te ontwikkelen. Een visie die ondersteund wordt met jouw waarden. Als je jezelf vertrouwen geeft, durf je te kiezen voor jouw richting met bijbehorende specifieke profilering waarmee je je onderscheidt.
Bij het leiding geven aan anderen moet je in hen geloven en hen vertrouwen geven. Anders zul je nooit iets goeds uit anderen naar boven krijgen. Dus je zult moeten loslaten en dat betekent dat je geen directe controle uitoefent en dat je je niet bemoeit met kleinere aangelegenheden.

 

3. Luisteren en empathie tonen

Luister meer dan dat je praat. Als je oprechte interesse toont voor de mening van anderen dan zullen die je ook van waardevolle feedback voorzien. Zeg tegen hen dat je ze waardeert en toon begrip.

 

4. Toon ruimere blik

Richt je op het groter geheel van de samenleving. Door deze externe oriëntatie zul je meer bewustwording creëren van het belang van stakeholders. Dit zal je een bredere kijk op zaken geven en zal je helpen bij het voorwoorden van een overtuigende visie, missie en strategie.

Josette Dijkhuizen