Peter Langhout maakt doorstart

Hij probeerde zijn onderneming nog in de lucht te houden met eigen geld. Dat is niet gelukt. Peter Langhout heeft zijn bedrijf moeten geven aan anderen. Het bedrijf maakt een doorstart, maar Langhout is directeur af.

Drie particuliere investeerders hebben de reisorganisatie overgenomen. Het drietal dat voor de doorstart het bedrijf Benga heeft opgericht, komt met 900.000 euro over de brug en een bankgarantie van 1 miljoen euro.

Volgens een woordvoerder zullen Benga en Peter Langhout Reizen als merken naast elkaar blijven bestaan. "Peter Langhout Reizen blijft een prijsvechter en Benga zal zich richten op een hoger segment, denk aan gezinnen met jonge kinderen."

 

De doorstart heeft wel consequenties voor Peter Langhout zelf. Hij moet plaatsmaken voor een nieuwe directie. Hij blijft wel aan als adviseur. De woordvoerder benadrukt dat dit geen ceremoniële functie is. "Peter Langhout blijft er behoorlijk bij betrokken. Hij zal er meer dan een dag werk per week aan hebben."

sluiten
Gratis één digitale editie van Sprout Magazine lezen?

Schrijf je in voor de Sprout Nieuwsbrief en ontvang naast nieuws, kennis en inspiratie, één digitale editie van Sprout Magazine gratis in je mailbox. 

 

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!