Zomaar een dag uit het leven van een verkoper

woensdag, april 16, 2014 - 18:21
Hoe ziet een werkdag van een doorsnee verkoper eruit? Podiumauteur Ernst Pietersen beschrijft een werkdag van een gemiddelde verkoper.

Dit is het verhaal van een willekeurige verkoper. Laten we hem Claudius noemen. Ik had Claudius van tevoren gebeld en gevraagd zijn dag te registreren en naar mij te mailen. Dit is dus een dag uit het leven van Claudius.

Ochtendprogramma

De wekker loopt om 06:30 uur af, douchen, ontbijten, koffie, krantje en de mail even lezen. De eerste afspraak is om 09:30 uur in Zwolle. Amsterdam-Zwolle, is 1 uur en 30 minuten rijden. Uurtje extra speling nemen, dus om 07:00 uur in de auto. Dat betekent opschieten. Om 07:00 uur zit ik in de auto en na 10 minuten rijd ik in de eerste file op de A10.

Ik nuttig ondertussen een broodje en check mijn mail. Al snel rijdt het verkeer weer door. Half uur later sta ik opnieuw in de file. Bij Hoevelaken dit keer om de A28 op te rijden. Ik stop even bij het tankstation voor een kop koffie en dan rij ik snel verder. Om 08:50 uur ben ik bijna op de bestemming, maar wel 40 minuten te vroeg. Ik kan nog even stoppen bij een tankstation. Ik nuttig nog een broodje en drink een Red Bull en tussendoor lees ik de krant en check de mail. Inmiddels heb ik ook al diverse telefoongesprekken in de auto gevoerd. Om 09:25 uur meld ik me bij de receptie voor de afspraak.

Lunch

Na 50 minuten sta ik weer buiten. Het is een goed gesprek geweest, ik mag een voorstel maken. Om 13:00 uur heb ik een afspraak in Deventer. 45 minuten rijden vanaf Zwolle; kortom voldoende tijd om ergens te lunchen. Mercure Hotel Zwolle lijkt me wel wat. Ik trek me terug aan een tafeltje bij het raam en voer de nodige acquisitiegesprekken, check mijn mail en bereid me voor op mijn volgende afspraak.

Middagprogramma

Om 12:55 uur meld ik me bij mijn afspraak in Deventer. Na een gesprek van een dik uur sta ik weer buiten. Ik verwacht niet dat ik met dit bedrijf zaken ga doen, en mijn humeur heeft zich aan deze wetenschap aangepast. Mijn laatste afspraak voor vandaag is om 16:00 in Enschede. Vlak voor ik de stad inrijd stop ik op een parkeerplaats. Ik voer nog diverse telefoongesprekken met klanten en prospects en neem nog een Red Bull. Ik bereid me voor op het laatste gesprek voor deze dag.

Om 15:55 uur staat ik bij de receptie. Na een uur sta ik met een tevreden gevoel weer buiten. Dit gesprek heeft me een interessante opdracht opgeleverd. Ik bel met de binnendienst en geef de opdracht voor uitvoering door aan mijn collega. De salesmanager is al op weg naar huis dus die bel ik mobiel. Om 17:20 uur vertrek ik eindelijk uit Enschede naar Amsterdam. Ik bel nog diverse mensen vanuit mijn auto en stop nog eenmaal voor een drankje en hapje bij het tankstation. Om 19:30 uur ben ik thuis en controleer nogmaals mijn mail.

Over de auteur:
Dit Podiumartikel is geschreven door Ernst Pietersen, eigenaar van IBDO training.

 

Ernst Pietersen