Artikelen van deze auteur

Hoe Airopack Gillette inpalmde met een innovatieve spuitbuis

4:28 min

Oprichter Quint Kelders sloot met Airopack een miljoenendeal met Gillette-producent Procter & Gamble voor de levering van luchtgedreven spuitbussen, werd eerder dit jaar bekend.

Ben Tiggelaar: waarom verander je?

3:30 min

Wat is het mooiste dat je ooit gezien hebt? Die vraag beantwoorden wetenschappers, ondernemers en kunstenaars in het boek 'Dit is het mooiste ooit'. Ben Tiggelaar inspireert ondernemers om na te denken over de motivatie voor verandering.

Wanneer je wordt bedreigd door een werknemer

2:59 min

Het ontslag van een medewerker escaleerde dusdanig dat zelfs het gezin van ondernemer Geert Jan Heijstek werd bedreigd. Er volgde een rechtszaak die hij won, maar het had een grote impact op zijn persoonlijke leven.

Zo maak je PostNL lean

PostNL

PostNL riep de hulp in van jonge ondernemers om intern te vernieuwen. Een reportage van binnenuit.

Hoe fintech-ondernemers een geldrevolutie ontketenen

3:45 min
Fintech

Techondernemers bestormen de financiële sector: met nieuwe banken, betaal-apps, crowdfundingplatforms, bitcoinwallets en andere innovatieve concepten. Spannend voor de banken en voor die ondernemers zelf. RTLZ redacteur Frederieke Hegger schreef er een boek over.

Ondernemen volgens De cirkel van Deming: zo voerde dit bedrijf het in

3:36 min
Planning

Stapels managementboeken kun je lezen om je bedrijf vooruit te helpen. Het kost alleen zoveel tijd... Sprout bespaart je die uren en vat theorie en praktijk voor je samen. Dit keer: hoe Insight Benelux de Deming Circle toepast. "Medewerker verstouwen gemiddeld veertig procent meer werk." 

De 5 belangrijkste do’s bij strategische samenwerkingen

Afspraak

Hoe maak van je van een strategische samenwerking een succes? Annegien Blokpoel geeft haar 5 belangrijkste tips.

Hoe Lean Startup dit Nederlandse bedrijf innovatief houdt

Lean Startup

Stapels managementboeken kun je lezen om je bedrijf vooruit te helpen. Het kost alleen zoveel tijd... Sprout bespaart je die uren en vat theorie en praktijk voor je samen. Dit keer: hoe BackupAgent innoveert dankzij Lean Startup.

Zo investeer je in het bioscoopsucces van morgen

Edo Meijerman

Hoe kun je op een succesvolle manier investeren in de Nederlandse films? Dat legt Edo Meijerman, directeur van EuroGroei Films uit. Het filmfonds financiert op dit moment 'Tulips, Love, Honour and a Bike' samen met private investeerders. 

Zo zette een jonge ondernemer het businessmodel van Independer op zijn kop

3:55 min

Om de energiemarkt te veroveren zocht Independer een nieuw verdienmodel. Eén jonge ondernemer bood uitkomst.

Pagina's

sluiten
Mis niets!