Winkelmand

Geen producten in de winkelwagen.

25 onder de 25 van 2016

The Food Convoy

Ellen Engels (24) en Tim de Visser (29)            

Wat: Food truck platform
Sinds: 2016
Omzet 2015: n.v.t.
Medewerkers: 7
Waar: Rotterdam
Website: www.thefoodconvoy.com

De verkiezing van de jonge ondernemer van het jaar is gesloten! The Food Convoy verzamelde 177 likes.

 

Engels en De Visser drijven een food truck platform: zeg maar een Booking.com voor mobiele cateraars. Daar zijn er meer van, weet Engels. “Maar wij selecteren de truckers op kwaliteit van eten én ‘vibe’ en looks. Voor die ondernemers regelen we vervolgens veel meer dan alleen het aanbrengen van boekingen: we helpen ze echt hun business te managen, ook als de hype over een paar jaar een beetje overwaait.”

“Bij ons kun je buiten foodtrucks ook andere diensten afnemen zoals hand en spandiensten. Food truck nodig, maar ook catering? Dat kan!” The Food Convoy is namelijk onderdeel van United Food Concepts, dat ook al VanChefs, geen onbekende in deze lijst, heeft ingelijfd.

“Met The Food Convoy brengen wij foodtrucks naar nieuwe markten; particulier of b2b. Daarnaast steunen wij lokale en groene bedrijven. Dit willen dan ook uitstralen. Onze concurrenten zijn naar onze mening meer gericht op het commerciële geheel. Wij denken lange termijn.” Volgens Engels gaat ze met haar bedrijf dit jaar een concurrent als Toettoet Food voorbij, en passeert ze volgend jaar The Food Lineup. “In omzet hè, qua aantal trucks hopelijk niet.”

“De grootste mijlpalen tot nu toe waren de partijen die we konden organiseren voor juist de particulieren; bruiloften, verjaardagen, netwerkborrels. En we hebben voor over 50.000 bezoekers tijdens bijvoorbeeld de Giro d’Italia food trucks geregeld.” 

“Onze ambitie: wij willen ‘de commerciële trucks’ uit het straatbeeld hebben. Tonen wat echt passie voor goed eten is. De aanbiedingen bij de Makro ophalen en vervolgens verkopen in een Food Truck noemen wij zielloos en daar staan wij dus niet achter. Bij UFC werken we aan groene oplossingen voor voedselverspilling: goed voor het milieu maar zeker ook voor de marges van onze foodtruckers: eten weggooien kost geld.”