Sprout TV

10 stappen-plan social media: deel 3

03 jul 2012
10 stappen-plan social media: deel 3

De Amerikaanse social media-onderzoeksgoeroe Mark Smith signaleert dat de meeste ondernemers geen 'social media intelligentie' hebben. In tien stappen legt hij uit hoe jij daarover kan beschikken. Deel 3.

Social media volgens Smith

Volgens Markt Smith moet je bij social media niet alleen aan sites als Facebook, Twitter, Pinterest, Tumblr en LinkedIN denken. In de optiek van zijn bedrijf Ventana Research gaat het ook om mobiele apps, data-analyse tools, cloudopslagservices en zogenaamde collaboratie-software, die medewerkers online in staat stelt om onderling, met een partner of met een klant aan een product te werken. Lees meer in deel 1.

Smith onthulde zijn 10-stappenplan tijdens een presentatie bij Microstrategy 2012, een congres waar marktleiders in de cloudindustrie samenkomen. Het stappenplan moet erin voorzien dat je onderneming het maximale resultaat uit het bestaan van social media kan halen. De eerste stap: definieer wat 'social media intelligence' is. De tweede stap: leg je eigen 'social media intelligentie' onder de loep.

De derde stap die Smith voorlegt, gaat om time management: ondernemers zouden minder tijd moeten kwijt raken aan data-analyse. Dit concludeert hij op basis van onderzoek door zijn bedrijf Ventana Research. 

Lees daarover meer in dit artikel.

Andere video's

 
Volg Sprout

 
Volg Sprout