FUND - Vind je investeerder

Vind je investeerder

De redactie van Sprout duikt in het nieuwste bookazine Fund in de wereld van vc's en angels: wie zijn die investeerders, en hoe verleid je ze om hun geld in te zetten op de groei van je bedrijf? Met Fund kom je te weten waar je investeerders vindt, hoe je hun aandacht trekt en hoe je je voorbereidt om ze exact te kunnen vertellen wat ze willen horen. Fund leert je ook hoe je een term sheet uitonderhandelt waar zowel ondernemer als investeerder blij van worden.

H1 – De kunst van het pitchen: vind een investeerder met de perfecte pitchdeck
H2 – The other side: in het hoofd van een vc?
H3 – Deal terms: zo ziet een term sheet zonder valkuilen eruit
H4 – Goede Tijden, Slechte Tijden: relatieproblemen met je investeerder
H5 – Funding gap: waarom vrouwelijke ondernemers minder funding krijgen
H6 – Bitcoin bonanza: voor welke ondernemers is een ICO een goede optie?
FUND bestellen? Klik hier »

Op zoek naar HACK? Klik hier »
Op zoek naar MAKE? Klik hier »
Op zoek naar SCALE? Klik hier »
Op zoek naar SELL? Klik hier »

 

 

Vind je investeerder

Leer alles over investeerders en hoe je ze verleidt in dit nieuwste bookazine van de redactie van Sprout. Bestel 'm nu!

AbonnerenLos bestellen


 

Marco Aarnink, voormalig business angel

Marco Aarnink verkocht Drukwerkdeal en werd business angel. Maar zijn ondernemershanden jeukten en hij begon met Print.com weer een ambitieus groeibedrijf.

De kunst van het pitchen

Hoe kom je in contact met een vc of angel en hoe verleid je ze tot een deal? Ondernemers, vc’s en angels delen hun do’s en don’ts. Plus: zo zien de slides van een ideale pitchdeck eruit.

The other side

Om succesvol te kunnen funden, moet je in het hoofd kruipen van de VC. Hoe denkt de andere kant van de onderhandelingstafel? Ervaren investeerders vertellen waar ze warm voor lopen en laten FUND aanschuiven bij een pitch. Ontstaat die ongrijpbare klik tussen ondernemer en investeerder?

Deal terms

Hoe bind je een geldschieter aan je bedrijf zonder je ziel en zaligheid weg te geven? Welkom in de wereld van de termsheet, waar liq prefs, anti-dilution en milestones heersen. Fund verklaart de belangrijkste clausules en opties, ondernemers en termsheet-cracks wijzen de valkuilen aan.

Goede tijden, slechte tijden

Scheiden doet lijden, zeker als het gaat om ondernemers en hun investeerders. Maar liefde laat zich niet dwingen – zeker niet met geld. Over welke brokken je kunt maken, maar vooral over hoe ze te voorkomen.

Funding gap

Amerikaanse wetenschappers doken in de opmerkelijke onbalans in investeringsgeld dat naar mannelijke en naar vrouwelijke ondernemers stroomt. Investeerders blijken aan vrouwelijke startupondernemers andere vragen te stellen dan aan mannelijke founders. Lichtpuntje: de ondernemer die daarmee in haar antwoorden rekening houdt, haalt meer geld op.

Bitcoin bonanza

Initial Coin Offerings zijn even hot als omstreden. Blockchainondernemers halen er ogenschijnlijk gemakkelijk tientallen, zelfs honderden miljoenen mee op. Wat zijn de risico’s van ICO’s en voor welke ondernemers bieden ze kansen?