WORK - Groeien met talent, teams en cultuur

Groeien met talent, teams en cultuur

In het bookazine Work ontrafelt de redactie van Sprout de geheimen rondom het vinden en binden van personeel. Je leert de do's and don't van hiring and firing en over best practices en praktijkcases van mede-ondernemers. Lees Work en groei jouw organisatie met talent, teams en cultuur.

H1 – Filosoof Bas Haring: wat is werk?
H2 – De perfecte kandidaat vinden
H3 – Personeel binden
H4 – Feedback geven
H5 – Optimaliseer je teams
H6 – Bouw een sterke bedrijfscultuur
H7 – Afscheid nemen
H8 - Lessen van Netflix
H9 - De toekomst van werk
WORK bestellen? Klik hier »

Op zoek naar FUND? Klik hier »
Op zoek naar HACK? Klik hier »
Op zoek naar MAKE? Klik hier »
Op zoek naar SCALE? Klik hier »
Op zoek naar SELL? Klik hier »

 

 

Groeien met talent, teams en cultuur

Leer alles over je hoe je met toptalent een ijzersterke bedrijfscultuur bouwt, waarbij iedereen zich richt op dezelfde doelen, in dit nieuwste bookazine van de redactie van Sprout. Bestel 'm nu!

AbonnerenLos bestellen


 

Perfect match

De perfecte kandidaat vinden voor een functie is moeilijker dan ooit. Nieuwe technologie en het loslaten van traditionele wervingsmethoden helpen kostbare mismatches voorkomen.

De geluksmachine

In de war for talent wil je personeel vasthouden, maar daarvoor moet je wel je uiterste best doen. Hoe maak je je personeel zo happy, dat het nooit meer weg wil?

Hoe vind je zelf dat het gaat?

Het jaarlijkse functioneringsgesprek kan in de prullenbak. Ondernemers en hun werknemers moeten elkaar continu feedback geven. Hoe pak je dat aan?

Tweak je team

Geen bedrijfsrisico is groter dan een falend team. Gelukkig zijn er methoden om het ideale team samen te stellen en te zorgen dat de spelers soepel met elkaar samenwerken.

Cultuurdragers

De meest succesvolle bedrijven trekken het grootste talent aan, dat er met veel plezier volledig voor gaat. De sleutel ligt in een sterke en onderscheidende bedrijfscultuur. Koester die, maak hem expliciet en onderhoud hem zorgvuldig.

Mijn eerste ontslag

Bij een gezonde bedrijfsvoering hoort dat medewerkers die niet voldoende functioneren, worden ontslagen. Ondernemers delen hun ervaringen en lessons learned.

How to hire

Patty McCord, lang chief talent officer bij Netflix, adviseert startups en ondernemers hoe ze net als Netflix de grootste talenten kunnen binnenhalen. Dit zijn haar lessen: vergeet culture fit en salarisschalen.

De toekomst van werk

In 2040 zijn er nog maar twee soorten werkenden: mensen in dienst van het algoritme en mensen die aan de algoritmes werken. Elke ondernemer zal zich moeten afvragen waar mensen tegen die tijd nog waarde kunnen toevoegen.