25 onder de 25 van 2019: hoe Ciphix de robot uit de mens haalt

Mathijs Gast, Marcus Groeneveld, Bas van der Pol, jonge ondernemer, Sprout, software, it

Mathijs Gast, Marcus Groeneveld en Bas van der Pol helpen bedrijven bij het robotiseren van saaie bedrijfsprocessen zoals het invullen van formulieren, het vergaren van grote hoeveelheden data en het scannen van documenten. Met hun bedrijf (25 medewerkers) staan ze dit jaar in de 25 onder de 25.

Bekijk hier de complete 25 onder de 25 van 2019

Ciphix 
Wat:
 AI-softwarerobots
Sinds: 2018
Medewerkers: 25
Waar: Rotterdam
Website: Ciphix.io

Ciphix bouwt met behulp van AI-powered software-robots aan een Digital Workforce. Van der Pol is de techneut van het drietal, Gast en Groeneveld studeerden onder meer business information management aan de Rotterdam School of Management.

De jonge ondernemers wonnen inmiddels 10 grote Nederlandse corporates als klant, mede dankzij “een waanzinnig energiek team” van inmiddels 25 mensen. Als ondernemer zelf je koers kunnen bepalen en zien dat mensen binnen je bedrijf veel leren en zelf groeien, is misschien wel hun belangrijkste drijfveer, zeggen ze zelf.

Wat doe jij anders dan de gevestigde orde?

“We zijn jong, digital natives en pragmatisch. Wij implementeren oplossingen en geven advies vanuit een technologisch- en developers-fundament. We maken nieuwe technologieën zoals Robotics en AI tastbaar, begrijpelijk en daadwerkelijk waardetoevoegend.”

Wat merk je van je leeftijd?

Gast: “Zeker als je kijkt naar onze dienstverlening helpt het om jong te zijn. Daarnaast is het starten van een bedrijf tijdens het afstuderen ook een perfect moment, aangezien je relatief weinig te verliezen hebt vanuit een risicoperspectief en er weinig afleiding is van bijvoorbeeld kinderen en een gezin.”

Hoe ziet je bedrijf er over 5 jaar uit?

“Dan zijn we een internationale specialist op het gebied van Digital Workforce, met kantoren in meerdere landen. Naast de consulting en developing-dienstverlening, hebben we tegen die tijd ook een aantal producten gelanceerd.”

Omring je met inspirerende en gelijkgestemde mensen, is Gasts tip voor andere aanstormende ondernemers. Hij wijst op een bekende uitspraak van motivatie-goeroe Jim Rohn: "You're The Average Of The Five People You Spend The Most Time With."

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!