Danny Mekic’ (22), Domeinbalie

Bedrijf: Domeinbalie Verwachte omzet 2009: €1.200.000 Personeel: 14 medewerkers Website: www.domeinbalie.nl

Met slechts vijftien levensjaren op de teller schreef Danny Mekic' in 2002 Domeinbalie.nl in bij de Kamer van Koophandel. Als 16-jarige vroeg hij "gewoon" handlichting aan, een wettelijke verklaring van meerderjarigheid. Na één zitting ging de rechter akkoord, waarna hij voortaan contracten alleen kon tekenen. "Het CBR wist alleen niet wat ze er mee moest", lacht Mekic'.

Zijn bedrijf telt nu veertien medewerkers, die samen staan voor een fullservice dienstverlening voor domeinregistratie, hosting en consultancy. In 2008 leverde hem dat € 600.000 op, in 2009 wil hij dat verdubbelen. "Mijn kracht is mijn personeel. Wij bouwen de kennis ín huis op. Voor onze klanten - banken, overheden en internationale merken - is dat een belangrijke meerwaarde. Anderen werken veelal met freelancers."

En de studie? Daar had hij na 5 VWO geen meer tijd voor. Desondanks combineert Mekic' nu Domeinbalie.nl met verschillende andere jobs, zoals spreken op congressen en doceren aan de UvA en een aantal hogescholen, en volgt hij de studie Rechtsgeleerdheid en vakken bij psychologie, communicatiewetenschappen en economie.

Op de planning staat nu de internationalisering van zijn bedrijf. Een belangrijke eerste stap daartoe maakte hij tijdens het Eurovisie Songfestival, waarvoor hij ingehuurd was als mediaconsultant voor communicatie en pr. In die rol moest hij de processen die televisie en internet samenbrengen in goede banen leiden. "Daar zat ik om de tafel met de mensen van Google, Facebook en Twitter. Geweldig", vertelt Mekic'. Binnenkort spreekt de 22-jarige ondernemer zelf op een groot internationaal congres in Houston. "Ik ben al eerder gevraagd, maar ze vonden mij steeds te jong. Voor Amerikanen blijft dat toch iets ongewoons; jonge ondernemers." (AvO)

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!