Eric-Jan van Trijen (23), Vatricom BV

Bedrijf/bedrijven: Van Trijen beheer, Vatricom, Vatricom Onderzoek en Mts.Van Trijen-Stoop Omzet: "te weinig" Personeel: 3 fulltime Websites: www.vatricom.nl en www.terraxl.nl

 

Vatricom is een specialist op het gebied van duurzame tuinbouwartikelen. TerraXL is een eigen merk duurzame plantenvoeding.

 

Waarom ben je ondernemer geworden?

"Iets vanuit het niets opstarten, volgens eigen visie en creativiteit, geeft mij een enorme kick. Als jongetje van vier jaar ben ik spelenderwijs begonnen in de moestuin op de boerderij met van alles en nog wat, wat uiteindelijk uitgegroeid is tot wat het vandaag de dag is."

 

Wie is jouw grote voorbeeld, en waarom?

"Hennie van der Most, omdat hij een heel imperium met diverse bedrijven opgestart heeft. Een zeer praktische en nuchtere ondernemer met een creatieve handelsgeest. Een ondernemer die authentiek is en gewoon door gaat."

 

Wat zijn de voordelen van jong ondernemen?

"Jong geleerd is oud gedaan, waardoor je op allerlei gebied veel kunt bereiken. Vol energie en enthousiasme aan de slag. Ik begon redelijk blanco uit de schoolbanken zonder ervaring op allerlei vakgebied, zonder klanten, zonder salaris en een heleboel pionieren. Vanuit zo'n start kun je alleen maar vooruit gaan."

 

Hoe belangrijk zijn je ouders voor je onderneming?

"Ontzettend belangrijk, zonder mijn ouders had ik dit nooit zover kunnen realiseren. Zij steunen mij op financieel gebied en hebben een groot gedeelte van het bedrijfsgebouw en erf beschikbaar gesteld voor mij. Daarnaast helpen mijn ouders vaak met allerlei hand- en spandiensten. "

 

Welke ondernemerservaring heeft de meeste indruk op je gemaakt?

"Vanuit helemaal niets met eigen visie, creativiteit en organisatievermogen de bedrijvigheid uit de grond stampen en dat daaruit ook nog eens omzet komt. En de verschillende gewonnen prijzen en waardering vanuit de omgeving."

 

Met hoeveel startkapitaal ben je begonnen?

"Ruim een half miljoen euro."

 

Hoe ziet je onderneming er over tien jaar uit?

"Over tien jaar zijn de bedrijven gezond gegroeid en bieden ze continuïteit. Dan heb ik groei gerealiseerd door schaalvergroting en verbreding van het bedrijfsassortiment met producten en activiteiten. Dan heb ik het agrarisch bedrijf van mijn ouders volledig overgenomen."

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!