Glyn Duijzer (24), Supersteil

Bedrijf: Supersteil Omzet: "vijf nullen" Personeel: 3 vast, 4 partners Website: www.supersteil.nl

 

Supersteil ontwerpt (concept-)sites voor interactieve media.

 

 

Waarom ben je ondernemer geworden?

"Van jongs af aan ben ik een doener. Ik wilde altijd veel leren en dan zo snel mogelijk. Dat wil ik nog steeds en waar kan dat beter dan in de praktijk? De vrijheid van het zelf ondernemen, maar ook de verantwoordelijkheden die daarbij horen, houden mij scherp.  Ik  ben mijn vaardigheden constant aan het ontwikkelen en het resultaat zie ik terug in mijn bedrijf. Dat is geweldig om te zien!"

 

Wie is jouw grote voorbeeld, en waarom?

"Een specifiek voorbeeld heb ik niet. Wel wordt ik geïnspireerd door topondernemers die onderaan de ladder gestart zijn en van niets, iets kunnen maken. Daarnaast vindt ik mensen die niet in hokjes denken inspirerend. De grootste uitvindingen worden gedaan door mensen die ‘out of the box' denken."

 

Wat zijn de voordelen van jong ondernemen?

"Het grootste voordeel is dat je ontzettend flexibel bent. Ook hou je je meer bezig met de uitdagingen, dan de gevaren.  Als je jong bent heb je een vrijere geest en durf je meer risico's te nemen. Daardoor zie je meer mogelijkheden."

 

Hoe belangrijk zijn je ouders voor je onderneming?

"Ik kom uit een redelijk groot gezin met vijf kinderen. Het runnen van een groot gezin komt qua management enigszins overeen met het runnen van een kleine onderneming. Mijn ouders en familie zijn heel belangrijk voor mij en daardoor ook voor de onderneming. Hun support en inzicht kunnen inspirerend zijn en zijn onvoorwaardelijk."

 

Welke ondernemerservaring heeft de meeste indruk op je gemaakt?

"Het bekende liquiditeitenprobleem is echt een leermoment geweest. Het was een strijd om hier continuïteit in te krijgen. We zaten op een gegeven moment tot over onze oren in het werk, maar hadden bijna geen inkomsten omdat alles achteraf gefactureerd werd. Nu is dat beter geregeld en zijn die zorgen minimaal."

 

Met hoeveel startkapitaal ben je begonnen?

"Met ongeveer 10.000 euro. Daar hebben we toen goede computers en apparatuur van gekocht. Dat is het voordeel van de creatieve interactieve industrie. Wij hebben geen uitgebreid machinepark nodig."

 

Hoe ziet je onderneming er over tien jaar uit?

"Supersteil is dan een onderneming die bestaat uit een team van getalenteerde en gespecialiseerde mensen. We staan dan bekend vanwege onze creatieve, interactieve en goede strategische oplossingen. Wellicht hebben we dan vestigingen is London en New York."

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!