Jelmer Geerds (24), Newsfactory BV

Bedrijf: Newsfactory BV, uitgever van www.hoofdklasse.org, www.vakantiekiezer.nl en www.eurochalet.nl Omzet: € 300.000 Personeel: 4 Website: www.newsfactory.nl

 

Newsfactory is verantwoordelijk voor de websites: EuroChalet.nl (Europees reserveringssysteem voor vakantiewoningen, chalets, vakantiehuizen, villa's, bungalows en appartementen), Vakantiekiezer.nl (objectieve reisinformatie) en Hoofdklasse.org (nieuwssite voor Topklasse  en zaterdag- en zondaghoofdklasse voetbal).

 

 

Waarom ben je ondernemer geworden?

"Het is een cliché, maar als ondernemer heb je de maximale vrijheid en de optimale mogelijkheden om van je hobby je dagelijks werk te maken. Bovendien is het dé manier om echt loon naar werken te krijgen, omdat jouw beslissingen bepalen of je bedrijf wel of niet succesvol wordt."

 

Wie is jouw grote voorbeeld, en waarom?

"Kris Boon, salesmanager bij Sanoma. Zijn passie, vastberadenheid en creativiteit hebben mij geïnspireerd om zelf ook de stap te wagen."

 

Wat zijn de voordelen van jong ondernemen?

"Jonge mensen zijn flexibel qua tijdsbesteding, je hebt doorgaans nog geen kinderen en bent lichamelijk beter in staat om lange dagen en/of nachten te maken. Daardoor kun je meer tijd vrijmaken voor je bedrijf, wat de groei extra kan stimuleren."

 

Hoe belangrijk zijn je ouders voor je onderneming?

"Heel belangrijk, zij hebben mijn ondernemingsdrang al op jonge leeftijd geprikkeld. Als jongetje van negen was ik al bezig met kleine bedrijfjes, zoals een boodschappenservice, een hoveniersbedrijfje en een bedrijfje in het klaarmaken van mailings."

 

Welke ondernemerservaring heeft de meeste indruk op je gemaakt?

"De verkoop van mijn ‘kindje' VoetbalPrimeur.nl. Het hele proces rondom de verkoop en het loskomen ervan heeft mij als ondernemer wijzer en op ervaringsgebied rijker gemaakt." 

 

Met hoeveel startkapitaal ben je begonnen?

"Circa veertig euro."

 

Hoe ziet je onderneming er over tien jaar uit?

"Ik verwacht tegen die tijd een middelgrote onderneming te leiden, nog altijd gericht op de internetbranche. Daarbij zal de passie voor reizen en sport vermoedelijk niet zijn verdwenen."

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!