5 onderwerpen waar startende ondernemers het meest naar smachten

Start

Zonder startende ondernemers zou Sprout uiteindelijk geen geweldige groeiverhalen (en faalverhalen) kunnen maken. Met cijfers van onze jubilerende collega's van IkGaStarten lichten we 5 thema's uit waar startende ondernemers het meest om zitten te springen.

IkGaStarten.nl is dé informatiebron voor startende ondernemers en mensen die nu nog in loondienst zijn en overwegen om ook de sprong te wagen naar het ondernemerschap. De website, een initiatief van de Rabobank en net als Sprout onderdeel van uitgeverij MT Mediagroep, bestaat deze week 10 jaar.

Om dat lustrum te markeren vroegen we de redactie van IkGaStarten (die zich op de borst mag kloppen met 250.000 unieke bezoekers per maand) naar de onderwerpen die door startende ondernemers het meeste worden verslonden. Dit zijn de 5 best gelezen berichten: 

1. Business Model Canvas

Met het Business Model Canvas is het mogelijk om op één A4 een ondernemingsplan te maken. Een overzichtelijk bedrijfsplan, overzichtelijk in kaart gebracht met 9 bouwstenen. En dit is natuurlijk een ideaal hulpmiddel voor de startende ondernemer om verdienmodel, toegevoegde waarde en relaties helder in beeld te krijgen.

Lees meer: De 9 bouwstenen van het Business Model Canvas

2. Ondernemingsplan (bedrijfsplan) en voorbeelden

Voor ondernemers is een bedrijfsplan een van de belangrijkste documenten van zijn of haar start. IkGaStarten geeft de nodige tips en tricks voor een sterk ondernemingsplan voor het vinden van een juiste financiering. Maar vooral ook om de startende ondernemer zelf de juiste richting te kunnen laten bepalen.

Lees meer: Ondernemingsplan voorbeelden | Zo schrijf je een goed bedrijfsplan

3. Subsidies en regelingen

Startende ondernemers hebben voor hun opstart soms wel wat financiële hulp nodig. IkGaStarten geeft een overzicht van de bekendste startersregelingen en subsidies voor starters die nog wel een extra financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Lees meer: 9 subsidies en regelingen voor startende ondernemers

4. Kostprijs berekenen

Een van de belangrijkste vragen die een startende ondernemer zich zou moeten stellen is: wat is de juiste vraagprijs voor mijn product of dienst? Met de kostprijsberekening op IkGaStarten.nl is het gemakkelijk om een correcte prijs te bepalen.

Lees meer: Kostprijs berekenen: zo doe je dat

5. Zelfstandigenaftrek en startersaftrek 

Veel startende ondernemers hebben wel eens gehoord van de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek. Maar hoe pas je dit dan toe op je belastingaangifte? Wat is de hoogte van deze aftrekposten en wat zijn de voorwaarden? IkGaStarten geeft antwoord op deze belangrijke vragen.

Lees meer: Zelfstandigenaftrek en startersaftrek: zo zit dat

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!