6 waanzinnige werkplekken

Wie zegt dat een werkplek weinig invloed heeft op zijn prestaties, houdt zichzelf voor de gek. Natuurlijk kan een omgeving je inspireren of juist frustreren. De populariteit van flexwerken bewijst dat wel. Zes jaloersmakende voorbeelden.

 

Loungend overleggen

Grappige zitplekken om even te vergaderen: deze ruimte maakt onderdeel uit van een vestiging van Londens marketingbureau Engine. Het ontwerp is van Jump Studios.

De kussenkamer

Studio 53, van Steelcase, werd ooit uitgestald bij NeoCon, een meubeltentoonstelling in Chicago. Al gauw vroeg iedereen zich af of ze deze ‘cubicle’ konden kopen. Reclamemaatschappij Leo Burnett is één van de bedrijven die Studio 53 nu in gebruik heeft.

Het hoofd koel houden

Google kan natuurlijk niet achterblijven in het designgeweld. Designbedrijf Camenzind Evolution ontwierp deze werkomgeving voor het kantoor van Google Zürich. De kostenraming van het project werd niet overschreden en het resultaat is gebaseerd op 350 diepte-interviews met de plaatselijke medewerkers, die inmiddels ook door het leven gaan als ‘Zooglers’.

Terug naar de natuur

Inspiratie vind je vaak in de natuur. Een probleem is alleen dat je er niet makkelijk met je laptop aan het werk kan. Dan maar het hele kantoor naar het bos verhuizen, dachten ze bij architectenbureau Selgas Cano.  Maar ook niet zomaar een kantoor: de Nederlandse designer/fotograaf Iwan Baan creëerde een werkplek met veel invallend licht, wat het gebruik van elektriciteit reduceert, en tegelijkertijd veel uitzicht op de flora en fauna biedt.

Transparante bunker

Hani Rashid, oprichter van Asymptote Architecture, deelde in 2004 zijn verfrissende visie op de werkplek van de toekomst. De semi-transparante afscheiding geven zowel privacy als een gevoel van openheid. Door het futuristische uiterlijk van het design, gaat de bedrading onopvallender op in het hele interieur.

Het vogelhuis

Dit design van Soojin Hyun geeft je een werkplek met heel veel privacy. Het vogelhuisvormige bureau bevat een grote desk, multifunctionele boekenplanken en ‘uitkijkkieren’.

Meer slideshows

15 fantastische flexplekken

De 8 duurste hotelkamers ooit

Alle slideshows op Sprout