Deze jonge ondernemer legt uit hoe je video’s inzet als bedrijf

Hoe zet jij video in voor jouw bedrijf? 5 ondernemerslessen van online video en YouTube expert Fabian Fraikin

Toen hij 7 jaar geleden samen met zijn tweelingbroer bij de Kamer van Koophandel aanklopte, kreeg Fabian Fraikin (23) te horen: ‘Je kan beter euromuntjes uit winkelwagens gaan sparen.’ Deed ie niet, en nu runt Fabian een succesvol video marketingbureau. Hij geeft vijf tips om als bedrijf video op de juiste manier in te zetten.

In samenwerking met 7 Ditches TV.

FJ Creative Digital Production heet het in Amsterdam gesitueerde bedrijf van de broers Fraikin. Het in 2010 opgerichte bedrijf gelooft in het belang van het slimmer maken van video’s. De consument wordt immers steeds kritischer, en je wilt blijven overtuigen. In een interview met 7Ditches licht Fabian een tipje van de sluier op over hoe je als bedrijf goede video’s maakt. Wat je immers niet wil, is je publiek van je vervreemden door een matige video.

Tip 1: schiet meerdere video’s

Fabian gelooft niet dat je met één video de doelstelling van een klant kunt bereiken. “Wij werken met een video customer journey die we hebben ontwikkeld en vinden dat er op elk fase binnen die klantreis een video nodig is.”

Tip 2: implementeer video in je strategie

De ondernemer kijkt eerst hoe de huidige marketingstrategie eruitziet bij een bedrijf. “Dat is een veelvoorkomend probleem van veel van onze klanten, ze willen heel graag met video aan de slag, maar weten niet hoe ze dat injecteren in hun huidige marketingstrategie. Als jij al een strategie hebt, kijken wij heel strategisch wat zijn nou touch points waar video past.”

Tip 3: vertel een authentiek verhaal

Fabian kan het niet vaak genoeg zeggen: om de kritische kijker te bedienen, moet je steeds slimmere video’s maken. “Dat is de consument die steeds eerder door doordachte campagnes heen prikt. Als je zo nadenkt over een verhaal, dan komen er mooie inzichten uit. (…) Albert Heijn werkt nu ook met echte klanten en echte medewerkers, dat werkt.”

Tip 4: gebruik de call to actions op YouTube

Op het einde van je video, bij de call to actions, kun je je klanten binnenhengelen. “Die kun je helemaal zelf inrichten. Het is een hele mooie manier om mensen door te laten klikken naar een landingspagina van je website.”

Tip 5: voeg ondertiteling toe

“Wat je wil, is dat je YouTube zo veel mogelijk vertelt over waar je video over gaat", aldus Fabian. “Dat kan dus ook met ‘video SEO’. Een goede tip is ook nog om ondertiteling toe te voegen. Google neemt die ondertiteling mee in haar algoritme.”

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl