Duncan Stutterheim: van dancepionier naar vastgoedondernemer

Danceheld Duncan Stutterheim over zijn nieuwe dromen als vastgoedondernemer

Duncan Stutterheim kennen we als gevierd danceondernemer, maar de laatste jaren is hij zich gaan begeven op het vlak van - jawel - vastgoedinvesteringen. Op 7 Ditches TV vertelt hij over zijn bestaan als vastgoedondernemer.

In samenwerking met 7 Ditches TV 

Stutterheim werd groot met dancesuccessen als Sensation en ID&T, maar het is allang niet meer dance wat de klok slaat bij huize Stutterheim. Tegenwoordig zit de ondernemer volop in de vastgoedwereld. Cultureel vastgoed, welteverstaan. Nadat hij zijn dance- en mediabedrijf ID&T verkocht, had de ondernemer opeens 32 miljoen euro op de rekening staan. Rondje voor de kroeg tot in de eeuwigheid? Welnee. Stutterheim gebruikte het kapitaal liever om in zijn stad Amsterdam te investeren in cultureel vastgoed. Momenteel is Stutterheim zowel (mede-)eigenaar van de A’DAM Toren, Nachtlab als het Westergasfabriekterrein.

Ik wilde 32 miljoen euro verstandig beleggen

Stutterheim vertelt dat hij de 32 miljoen euro verstandig wilde beleggen. Aandelen en obligaties gaven hem geen goed gevoel, maar “waarbij ik mee kan denken over de invulling” wel. “Vier jaar geleden kocht ik een warehouse in Amsterdam West. Toen ik een jaar of achttien was heb ik zelf nog in deze oude loods gedanst tijdens de start van de housemuziek. We hebben er allerlei nachtlevenbedrijven inzitten. Beneden is een warehouse met evenementen en boven twintig dj-studio’s. Het 7000 vierkante meter grote pand hebben we Nachtlab genoemd.”

A’DAM Toren

Het was rond die tijd dat de A’DAM Toren in het vizier kwam van de danceondernemer. Zelf wilde hij graag weg uit stadsdeel Zuidoost, waar hij op dat moment met zijn kantoor bivakkeerde. “De toren kwam toen op de markt, omdat heel de vastgoedwereld stilstond. Meer dan 32 partijen hadden interesse. We zijn partner geworden met Sander Groet, Hans Brouwer en ontwikkelpartij Lingotto. Aan de tekentafel kwam er al snel het hoofdthema ‘muziek’ uit. Daar hebben we een 24uurs totaalbeleving voor verzonnen. Slapen, eten, werken, uitgaan en de droom van Sander: een uitkijkdek.”

En als klap op de vuurpijl is daar dus sinds begin dit jaar de Westergasterrein bijgekomen als eigendom van Stutterheim. 2 jaar geleden werd hij benaderd door Harvest Vastgoed, vertelt Stutterheim: “Zij zochten vermogende mensen voor in een cv-constructie, zij zetten de deal op en kopen daarmee de panden. De Westergasfabriek is wel iets iconisch wat je overneemt. Het is voor mij de eerste keer in mijn leven dat ik iets overneem. Ik heb altijd zelf iets bedacht, gecreëerd en gemaakt.”

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl