Ex-schaatser Mark Tuitert onderneemt: 'Dit is alsof ik opnieuw Olympisch goud probeer te winnen'

Mark Tuitert

Is dit dé oplossing voor een after dinner dip? | Mark Tuitert (oprichter FIRST Energy Gum) | 7DTV

Als topsporter een doorstart maken als ondernemer, voormalig schaatser Mark Tuitert doet het met een nieuw cafeïne-kauwgommerk. ‘Hier een wereldmerk van maken zou voor mij voelen als Olympisch goud winnen.’

In samenwerking met 7 Ditches TV

Twee jaar geleden lanceerde Tuitert First Energy Gum, de Red Bull van de kauwgom. “Ik heb alle topsporters opgezocht die ik kende, met het voorstel: ‘We kunnen dit product gaan maken, dat vind ik leuk om te doen. Maar ik wil wel weten of jij dit echt gaat gebruiken?’”

Topsporters zijn heel direct en eerlijk, zegt Tuitert. “Als iets werkt, dan gebruiken ze het. Die doelgroep heeft het product omarmt en merkt het effect meteen.” Inmiddels gebruiken spelers van Ajax, het Nederlands voetbalelftal, schaatser Suzanne Schulting en wielrenner Mathieu van der Poel de gum.

“Die adoptie gaat heel goed, daarom hebben we ons daar het eerste jaar ook op gericht. We wilden zeker weten dat mensen het product echt gebruiken omdat het werkt. Naast topsporters en atleten willen we nu de rest van de wereld gebruiken die een alternatief zoekt voor energydrink.”

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl