Horecaman Willem Tieleman: 'Ik was te hard'

PROFILE met horecabaas Willem Tieleman: 'Hard zijn is functioneel, maar niet altijd een goed idee'

Horecaman Willem Tieleman was een harde jongen in het zakendoen. Maar thuis was die eigenschap minder welkom. Daarom volgde hij een cursus die hem veranderde. 'Ik vond dat ik te hard was voor mijn kinderen.'

Tieleman is Rotterdammer én horecaman en dat komt samen in de Euromast. Samen met zijn broer is Tieleman eigenaar van de mast die de skyline van de havenstad definieert, en die nu behalve uitkijkpunt ook café-restaurant is. Al jaren is Tieleman een grote in de Rotterdamse horeca. Op het hoogtepunt, zo'n 7 jaar geleden, had hij een heleboel zaken, 700 man personeel en 13 miljoen euro omzet.

Maar er is veel veranderd bij Tieleman. De meeste horecazaken, waaronder Hotel New York, zijn verkocht, en ook zelf is hij anders geworden. Willem was nogal opvliegend en boos. 'Dat heeft me wel veel gebracht. Als je wat harder bent in de zakenwereld, dan is dat functioneel.'

De keerzijde was dat Tieleman die hardheid ook mee naar huis nam en toepaste bij de opvoeding van zijn vijf kinderen. 'Dat was niet goed, besefte ik toen de kinderen in de puberleeftijd kwamen. Ik was te hard voor ze.' Om dat te veranderen ging Tieleman een opleiding doen bij Phoenix. Daar leerde hij beter om te gaan met zijn emoties. Bekijk het interview op 7 Ditches tv om te zien hoe dat beviel bij Willem Tieleman.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!