De VUR bestaat niet

Dinsdag en woensdag stond het in alle media: de VUR, een nieuwe arbeidsvorm, was goedgekeurd door het UWV en de Belastingdienst. Maar die bestaat helemaal niet. Hoe zit dat dan met zelfstandigen die buiten de VAR om willen?

"Het was bedoeld als kwinkslag", verklaart Uniforce-directeur Piet de Bondt. De media namen het door het bedrijf opgestelde persbericht echter wel heel letterlijk. "Fiscus helpt zelfstandigen", kopte de Volkskrant zelfs. De VUR (Verklaring Uniforce Registratie) is echter niet, zoals in het wijdverspreide ANP-bericht staat, een ‘officiële landelijke arbeidsvorm voor zelfstandigen en hun opdrachtgevers'.

 

Het is slechts de verklaring die Uniforce aan zogenoemde 'Uniforcers' meegeeft wanneer zij zich bij het bedrijf aansluiten. Aangezien Uniforce met zijn nieuwe regeling een alternatief voor de soms ingewikkelde en belemmerende VAR (Verklaring Arbeids Relatie) wil zijn, koos de onderneming ervoor de gewraakte afkorting prominent in het persbericht op te nemen.

 

Belastingdienst

Een woordvoerder van de Belastingdienst is not amused: "Er is zeker geen sprake van een officieel door ons erkende rechtsvorm. De VUR bestaat voor ons niet."

 

De Bondt betreurt de berichtgeving. "Het klopt dat de VUR niet bestaat als arbeidsvorm. Het gaat om de Declarabele Uren BV (DUBV). Dat is een product wat wij hebben ontwikkeld. Wij hebben met de Belastingdienst en het UWV aan tafel gezeten om toestemming te krijgen voor een landelijke dekking hiervan. Voorheen moesten we namelijk in iedere provincie opnieuw gecontroleerd worden, nu mogen we de DUBV overal in Nederland toepassen."

 

Van de VAR zijn we dus nog niet af, maar ondanks de onduidelijke berichtgeving is de DUBV nog altijd een uitkomst voor zelfstandigen die voor opdrachtgevers werken, meent De Bondt.

 

DUBV

Wat houdt de DUBV in? Het is een door Uniforce ontworpen constructie waarbij de zelfstandige een BV opricht en Uniforce mede-eigenaar van deze BV wordt. De zelfstandige is in deze constructie directeur en kan zichzelf dus als personeel detacheren. Hierdoor maakt hij gewoon aanspraak op sociale zekerheid en andere voordelen die werknemerschap met zich meebrengt.

 

Ook voor de Belastingdienst is de zelfstandige in deze constructie een dga. Maar omdat hij directeur is behoudt hij zijn zelfstandigheid. In feite is hij zijn eigen detacheringsbureau, dus ook de winsten van het detacheringsbureau verdwijnen in eigen zak.

 

20 procent

De twintig procent aandelen van Uniforce betekenen niet dat u twintig procent van uw winst aan het bedrijf moet uitbetalen. "Dat zou onze onafhankelijkheid in gevaar brengen", licht De Bondt toe. "Het kan niet zo zijn dat we mensen die 30.000 euro per jaar verdienen laten schieten omdat we meer verdienen met DUBV's die 300.000 per jaar binnenhalen. Daarom betaalt men ons een vast bedrag."

 

Het aandeel van het bedrijf in uw BV dient om eisen te stellen aan uw administratie en werk- en handelswijze. Deze zijn opgenomen in de Verklaring Uniforce Registratie, waar de Belastingdienst en het UWV hun akkoord aan hebben gegeven.

 

"Houdt de 'Uniforcer' zich niet aan de in de VUR opgestelde regels, dan wordt hij gewoon door ons ontslagen." De aandelen in de DUBV worden dan teruggegeven aan de zelfstandige.

 

 

VAR verbeteren

Overigens menen FNV Zelfstandigen en de Vereniging Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) dat de VAR al voorziet in de behoeften van zelfstandigen. Alleen zouden zij niet goed op de hoogte zijn hoe de VAR precies werkt en zou de VAR toegankelijker moeten worden.

 

Directeur Linde Gongrijp van FNV Zelfstandigen: "Een nieuwe constructie verzinnen is geen oplossing, maak liever de bestaande beter."

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!