Arian Khamooshian (22), GreenMotionTechnologies

Wat onderzoeken, ontwikkelen en commercialiseren van duurzame innovaties Start juli 2010 Personeel 5 plus 1 compagnon (moeder) Omzetdoel 2011 nog geen

 

GreenMotionTechnologies komt voort uit de bacheloreindopdracht van student Lucht- en Ruimtevaarttechniek Arian Khamooshian. Hij bedacht de GWEC, een apparaat dat de deining van golven omzet in elektrische energie. Toen ging het snel. Khamooshian stopte met zijn studie en startte GreenMotionTechnologies, dat duurzame innovaties onderzoekt, ontwikkelt en commercialiseert.

De zoektocht naar een ceo eindigde dichter bij huis dan hij had gedacht. “Ik ben jong en had een ervaren ondernemer nodig die ceo kon worden. Ik heb met mannen in de veertig en vijftig gepraat, maar je moet iemand door en door kennen en vertrouwen. Het is net als een huwelijk. Toen herinnerde ik me: mijn moeder is ondernemer.” Hij valt even stil. “O nee, ik ben getrouwd met mijn moeder. Niet opschrijven! Ik ben heel blij dat ik haar heb gekozen, ze neemt de juiste beslissingen.”

Inmiddels heeft hij een internationaal team uit Amerika, Oostenrijk, Zweden en Iran om zich heen verzameld. “Samen met slimme wetenschappers nieuwe technologieën ontwikkelen die echt iets kunnen bijdragen aan een duurzamere toekomst van onze planeet, dát is mijn doel.” Hoe combineert hij zijn bedrijf met zijn privéleven? “Ik heb geen privéleven, haha. Ik mis het wel een beetje, maar het leuke is dat mijn collega’s mijn vrienden zijn geworden.”