Bedrijven wachten sancties Arabieren af

AMSTERDAM (ANP) - Nederlandse bedrijven met belangen in Saoedi-Arabië wachten de ontwikkelingen rond eventuele handelssancties van dat land voorlopig af. Dat bleek woensdag bij een rondgang door het ANP.

Lokale media in Saoedi-Arabië meldden eerder op de dag dat het land is begonnen met de invoering van handelsmaatregelen tegen Nederlandse bedrijven. Daarmee wordt geprotesteerd tegen de anti-islamstickeractie die Geert Wilders eind vorig jaar in Nederland voerde. Minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) gaf echter aan dat die sancties nog niet zijn bevestigd door de Saoedische autoriteiten.

Bedrijven als olieconcern Shell, baggeraar Boskalis en ingenieursbureau Arcadis lieten weten af te wachten wat eventuele sancties inhouden en konden daarom geen inschatting maken van de gevolgen.

Arcadis liet wel weten dat zijn activiteiten in het land beperkt zijn. ,,Dat gaat om circa 1 procent van onze omzet'', aldus een woordvoerder. Het bedrijf gaat er vooralsnog bovendien vanuit dat bestaande contracten worden gerespecteerd.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!