Besturen KvK gehalveerd

De Kamer van Koophandel pakt haar bureaucratische stroperigheid aan. Het aantal kamers is gereduceerd van 21 naar 12, en het aantal regionale besturen van 48 tot 24.

Na felle kritiek van VVD-Kamerlid Charlie Aptroot vorig jaar en aanhoudende kritiek van ondernemers zelf begint de Kamer van Koophandel eindelijk slagvaardiger te worden. Op dinsdag 12 februari wordt het nieuwe bestuur geïnstalleerd.

 

 

Kosten

Op initiatief van staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken is het aantal kamers verminderd en het aantal regionale besturen gehalveerd. Naast deze bestuurlijke herindeling is ook een beetje tegemoet gekomen aan het gemopper over te hoge kosten. De heffingen zijn gedaald met 21 procent.

 

De vraag is of deze wijzigingen ervoor zullen zorgen dat ondernemers ineens blij worden van de KvK. Het idee is dat u als ondernemer verplicht betaald aan de KvK zonder daar iets voor terug te krijgen. Met de invoering van de nieuwe Handelsregisterwet - in juni 2008 - moeten ook zelfstandigen en vrije beroepsoefenaars verplicht een bedrag aan de KvK afdragen.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!