Bidroom werkt samen met Bastion Hotels

Bidroom.com gaat samenwerken met Bastion Hotels. Dat betekent 3.000 hotelkamers erbij voor de Nederlandse hotelboekings-startup.

Hotelboekingsplatform Bidroom.com voegt Bastion Hotels toe aan zijn rijtje hotelpartners. Bastion vertegenwoordigt 3.000 kamers in 30 hotels in Nederland en één in Duitsland.

Het systeem van Bidroom werkt als volgt: de geïnteresseerde klant geeft bij Bidroom aan waar hij heen wil, hoe lang en met hoeveel mensen. Ook wensen als een zwembad, sauna enzomeer zijn aan te vinken. Bidroom seint hotels in die stad in, en die kunnen dan een prijs stellen en aanbiedingen doen aan die klant. Als een klant op een aanbieding ingaat, heeft het hotel in kwestie 24 uur de tijd om de deal te sluiten. Bidroom laat hotels dus direct concurreren om gasten.

Strijd met dominante drie

Bidroom.com is in 2013 opgericht door de Nederlandse ondernemers Michael Ros en Casper Knieriem en de Brit Mark Bradshaw om de strijd aan te gaan met de dominante grote drie: Priceline, Expedia en TripAdvisor.

Het wapen van Bidroom in die strijd is een vaste lage commissie per boeking van 2 procent, wat volgens Bidroom zelf het laagste percentage in de branche is. Grote spelers zoals Booking.com en Expedia rekenen volgens Bidroom commissies tussen 15 en 25 procent. Door de lage commissie kunnen de hotels lagere prijzen berekenen aan hun klanten, is de filosofie.

Bidroom hield vorig jaar een crowdfundingcampagne van ruim 300.000 euro om de groei te financieren. Bidroom heeft kantoren in Den Haag en Krakau (Polen).

 

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl