Boekrecensie: De beste tips tegen tijdnood

Tijdnood is de ondeugd van deze tijd. Dus de beste tips om tijdnood tegen te gaan, zijn dan zeer welkom. De auteurs geven even een lesje positivisme.


Bij het lezen van dit boek heb ik direct een paar mensen voor ogen voor wie het geschikt is. Drukke mensen, die altijd vinden dat ze geen tijd hebben. En vervolgens twee uur blijven koffie drinken. Die nooit tijd hebben om af te spreken, maar wel kunnen vertellen wat er allemaal op tv is geweest afgelopen week.


Uiteraard slaat dat allemaal niet op mezelf, maar voor al die anderen hebben Martine Vecht en Leid Oudemans een leuk en informatief boek geschreven. Leuk, omdat het allemaal zo herkenbaar is. De maatschappij is blijkbaar zo ingericht dat er van alles moet. Als er dan een familielid ziek wordt, loopt de emmer meteen al over.
 

De informatie die de auteurs – beiden coach – geven, is veelal wel bekend, maar juist voor een gestresst persoon is het heerlijk om het allemaal even op een rijtje te zien. “Maak van een probleem een uitdaging” klinkt als een platvloerse Ratelband-uitroep, maar o zo waar. Beperkende gedachten uitsluiten werkt goed, weet ik uit ervaring. Zo staat het boek vol met korte, behapbare hoofdstukjes. En goed nieuws voor iedereen die denkt geen tijd te hebben voor zo’n boek: je bent er zo doorheen.
 

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!