Brexit-moe? Zo schudt de Nederlandse overheid je wakker

Brexit

Het uit de EU stappen van Groot-Brittannië is een urgente kwestie, maar het drama duurt al zo lang dat Brexit-moeheid op de loer ligt. Om Nederlandse ondernemers te helpen om het Brexit-monster te temmen lanceert de overheid een paar nieuwe tools.

De overheid heeft net een paar nieuwe (online) tools gelanceerd waarmee ondernemers zich kunnen voorbereiden op de Brexit. Doe bijvoorbeeld de 'Brexit Impact Scan' om te checken hoe goed je bedrijf bestand is tegen deze door mensenhanden veroorzaakte economische natuurramp.

Zo'n 4 op de 5 ondernemers is aan de slag gegaan met het treffen van voorbereidingen, schat de overheid op basis van een steekproef. "Maar ruim de helft daarvan ziet nog belangrijke zaken over het hoofd en is dus nog niet helemaal klaar is voor de Brexit."

No-deal

Wat niet meehelpt is dat het nog altijd onduidelijk is wanneer Brexit precies plaatsvindt. Dat betekent ook dat een no-deal Brexit op 31 oktober nog steeds een reële mogelijkheid is. 

De overheid publiceerde deze week onder meer een speciaal Brexit-magazine, terwijl ook een podcast anno nu niet mag ontbreken. In dze Brexit Wake-up calls delen experts en ondernemers uit verschillende branches ervaringen en tips.

Track & Trace

Op Brexitloket.nl vind je daarnaast een interactieve Track & Trace-tool. Hiermee kunnen ondernemers zelf een virtueel transport ondernemen van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk en vice versa. Voor wie niet genoeg kan krijgen van Brexit-media is er nog een HulpBijBrexit nieuwsbrief

Lees ook:
Deze ondernemer zag zijn klantenbestand verdubbelen door brexit
No deal-brexit? ‘Yolo’, aldus menig Nederlandse ondernemer
Deze Britse ondernemer in Nederland hekelt Brexit: ‘Toch moeten we de EU verlaten’
Wat betekent het Brexit-drama eigenlijk voor Britse startups?

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl